Fortnite го издава лепенка V10.10, со која се враќа малопродажниот ред и бесконечноста …

Fortnite го издава лепенка V10.10, со која се враќа малопродажниот ред и бесконечноста ...

Fortnite Patch v10.10 беше објавен денес и ги проширува разновидните карактеристики што ги нудат ажурираните Battle Pass и Season 10. Со тоа се врати области од минатото, воведе нови режими со ограничено време и понуди многу други измени.

Во потег што сигурно ќе ги воодушеви фановите, Малопродажниот ред се врати благодарение на зоната Рифт што го замени Мега трговскиот центар.Радачите на Фиендс го посетуваат трговскиот парк, непријателски зомби се борат за нови попусти на малопродажба и играчи можат да ги стрелаат во замена за плен.

Исто така, постојат два нови режими со ограничено време, едниот го оневозможува Blade Infinity за понатамошен хаос во „Sword Fight“, а другиот, „World Run“, гледа како екипите се водат низ „лавовите јами“ и „предавничките стапици“ да биде првиот што собра 30 монети

Една промена во играта што нè интересира е начинот на кој градите и муниција се отвораат сега кога ќе ги уништите. Поминаа деновите на случајно кршење на опциите за грабеж. Исто така, супер моќниот B.R.U.T.E. тој е послаб и помалку склон кон татко.

Конечно, Б.Р.У.Т.Е. Сега сте подготвени да направите хаос во Creative Mode, а играчите можат да додадат и дополнителни острови на своите креации. Целосните белешки за лепенките можете да ги видите овде, и нашиот водич за борбената патека Сезона 10 овде.