Fortnite играчи добиваат бесплатни кожи за настанот Winterfestival

Fortnite pemain mendapatkan skin gratis untuk acara Winterfestival 1

Fortnite играчи добиваат бесплатни кожи за настанот Winterfestival 2

ФортнитЗимскиот фестивал започна, а оваа година Епот слави со 14 дена славење. Настанот ќе вклучува некои омилени оружја на обожавателите на навивачите и ограничени режими за правење време, нови предизвици и, се разбира, подароци за сите.

За време на Зимскиот фестивал, во лобито ќе биде достапно ново снегулка, што ќе донесе директно играчи Фортнит глава 2Winterfest Lodge. Играчите ќе најдат нови награди во колибата секој ден.

Според епот има многу артикли во секоја нова награда, вклучувајќи кожа, едрилица, пирами, обвивки, емоции и многу повеќе. И секој од овие козметички бонуси е ексклузивен на годинешниот Винтерфест. Најдобриот дел? Секоја награда е Бесплатно да се отвори за сите играчи.

Исто така, во внатрешноста на Винтерфест Ложата има чорапи што играчите можат да ги посетат за повеќе подароци за одмор. Залихите ќе вклучуваат нови предизвици што можат да се комплетираат за награди и XP. Исто како подарок, ова ќе освежува секој ден, но мора да направите некоја работа за да го побарате овој подарок.

ФортнитЗимскиот фестивал ќе се одржи од 18 декември до 2 јануари 2020 г.