Fortnite: Како да се изгради во градот Tilted Town

Fortnite: Bagaimana membangun di dalam Tilted Town 1

Fortnite: Како да се изгради во Tilted Town 2

Најголемото нешто во Fortnite ‘ најновото ажурирање мора да биде додаток на Tilted Town, стара западна област на најпопуларното место на островот. Пресврт е дека не можете да се изградите додека стоите во градот Tilted City – има само престрелка. Тоа е одлична идеја што потресе Фортнит секој знае и сака, и обично ова е игра која многу зависи од развојот. Играчите кои се премногу лоши, најдоа начин да ги откажат новите граници.

На социјалните медиуми, Фортнит играчите споделуваат различни методи кои ви овозможуваат да влезете во „Свиткан град“ со вашиот непроменет градежен капацитет. Постојат два начина за кои знаеме. Првиот вклучува градење платформи веднаш пред предградијата, како што се:

Остин Гослин од Полигон го тестираше овој метод и се работеше. Тој истакна дека корисникот на Твитер погоре „го уредувал подот од под самиот себе и паѓал“ на „Tilted“, а оваа низа на настани спречува играта да активира низа трансформации.

Друг метод што прави круга сега вклучува лебдерот. Додека стоите во возило на работ на границата, сè што треба да сторите е да го запалите лебдерот во областа. Престо:

Во суштина, тоа е како луѓето да играат на периферијата на Свиткан Град, што се чини дека регулира дали може да се изгради или не во нова област. Епот не одговори на време на печатот, но една работа се чини сигурно: Ако видите некој носи нормална облека на Tilted, трчај. Тие прават грешки и ќе можат да градат, дури и ако не можете.