Fortnite печ v10.20: нова лепенка додава област со Пандора

Fortnite patch v10.20: patch baru menambahkan area bertema Pandora 1

Fortnite patch v10.20: нова лепенка додава Pandora 2 тематска област

Светот Граница дојдоа до Фортнит. Најновата лепенка додава мал дел од Пандора, планета од граничните територии, на Фортнит карта. Печ додаде и нова ставка наречена Bubble Shield и направи големи промени во начинот на кој градат повеќето играчи.

Област Фортнит Југозападната мапа на рајските палми сега е тематска Пандора. Оваа област се заменува ФортнитТрадиционално градите со Граница каси, дозволувајќи му на играчот автоматски да произведе штит. Дури и променете го стилот на уметност на игри да одговара Граница„Цел-засенчување.

Patch v10.20 додава нова ставка во играта наречена Shield Bubble. Shield Bubble е ретка ставка што, кога се користи, создава штит што ги блокира сите проектили и експлозиви што влегуваат за да влезат или излезат од штитот (но тоа нема да го спречи играчот да проаѓа). Штитот трае 30 секунди или додека некој не го уништи емитер на штитот.

Конечно, закрпи, исто така, прават мали, но значајни промени во начинот на кој работи Турбо-зграда. Промената го зголемува времето помеѓу поставување на гради од 0,05 секунди, на 0,15 секунди. И покрај тоа што можеби не звучи многу, ќе биде голема промена за секој што е навикнат да гради многу брзо, драматично забавувајќи ја последната војна на играта.

За да ги видите целосните промени Фортнит во лепенка v10.20 можете да ги видите лепливите белешки подолу.


Фортнит печ v10.20 белешки

Оружје и стока

Меур на штит

 • Ретки производи.
 • Пронајдени од пленот, градите, капките за снабдување и машините за вентилација.
 • Трае 30 секунди.
 • Направете големи меури што блокираат проектили и експлозиви. Сепак, играчите сепак можат да го поминат тоа.

Проектилите и експлозивите можат да бидат отпуштени од меурот, но не можат да излезат од него.

Емитер на меур има 400 КС. Уништувањето го деактивира меурчиња.

ГРУБО.

 • Иконата на мапата BRUTE сè уште ќе ја гледаат сите играчи откако играчот ќе се искачи на еден. Иконата ќе го следи возилото при движење.
 • Ова е да се зголеми свеста за постоењето и локацијата на БРИТЕ за сите играчи на натпреварот.
 • ГРУБО. измените се применуваат минатата недела.

Ѓубре Рифт

 • Trубрето Рифт е активирано во сите режими.

Засводен

 • Флип Бура
 • Тапан пиштол
 • Снајперски снајперски извидници

Поправка на оштетување

 • Поправи проблем кога Junk Rift не ги уништи BRUTE на влијанието.
 • Оружјето и предметите добиени од Вендинг машината веќе не се разликуваат од оружјето и предметите прикажани по приемот.
 • Поправи проблем каде Chug Splash може да се користи побрзо од предвиденото.
 • Борбата против пушка повеќе нема да биде повеќе неточни за кратко време, откако играчот ќе се префрли од оружјето што најдобро се користи при прегледување (како што се снајперски пушки).
 • Шок-брановите сега влијаат правилно врз членовите на ордата.
 • Поправи проблем кога напивките за мал штит не би го пополниле Штитот на играчи до 50, доколку во тоа време биле 49 години.
 • Поправи проблем кога Stink Bombs ќе ги намали оштетувањата на играчот користејќи BRUTE
 • Топџиите во BRUTE кои не се придружени од возачот, повеќе нема да имаат непречен поглед додека се во вулкански вител.
 • Hoverboards веќе не може да се вози од БРУТ
 • Условите за оштетување од BRUTE сега се појавуваат кога играчите со обвитките за возила се опремени за да влезат во BRUTE што претходно не биле населени.
 • Вчитајте ја пушката БРИТЕ, повеќе што не може да оган ракети.
 • Поправи проблем што вклучуваше клима на воздухот RR.UTE што предизвика поголема штета на мрестарот орда отколку што беше предвидено.
 • Автоматскиот часовник од BRUTE веќе не може да се паузира.
 • Промената на седиштето или напуштањето BRUTE додека се вчитува ракетата веќе не прави да се испушта.
 • Внесувањето BRUTE повеќе не предизвикува плеерот да изгуби можност да користи оружје или предмети при излегување.

Игра

Пандора

Во оазата во близина на рајските палми, Рифт Бикон ја создаде зоната Пандора Рифт.

 • Дел од копачката Fortnite X Mayhem.
 • Оваа Рифт зона е многу како планетата Пандора. Сепак, ова е повеќе од само модел; дури важат правилата на планетата!

Кога е во зоната Рифт, играчот ќе започне да произведува штит по 4 секунди за да не добие штета.

 • Пандора ќе биде достапна до 10 септември.

Лин Сити

 • Додадете пропатлива патека што го поврзува градот со околните ридови.

Ова е да се подобри искуството на крајот од кругот на играта што се одвива во Tilted Town.

Враќање на времето помеѓу последователните поставувања на Турбо Изградба од 0,05 секунди до 0,15.

 • Ова е со цел да се израмни полето за играње за пинг-понг кога станува збор за желка.
 • Првото поставување на структурата со употреба на Turbo Build останува иста.

Се движи бура

 • Сафезон повеќе нема да се движи кога ќе се намали во следната фаза од натпреварот.
 • Забелешка: Оваа промена не влијае на плејлистите со арена и турнири.
 • Оваа промена стапи на сила на 23 август.

Поправка на оштетување

 • Влегувањето во Leaning City Rift Zone додека користите BRUTE веќе не предизвикува филтри за екран и ефектот дека нема да останат згради по напуштањето на Rift Zone.
 • Да се ​​елиминира од БРУТЕ, повеќе не предизвикува играчите да влезат во непожелна состојба Даун, но не Излет каде можат да одат / трчаат и не можат да се оживеат.
 • Поправи проблем кога членовите на ордата не би ги напаѓале играчите на БРИТЕ
 • Оштетувањето BRUTE повеќе не смета на прагот на оштетување на ураганот Спајк.
 • Играчите во зградите што не можат да бидат уништени веќе не можат да бидат оштетени од Junk Rift.
 • Уништување гајби за муниција или контејнери уништувајќи ги предметите што ги ставаат сега ќе ги отвори.

Уметност и анимација

Поправка на оштетување

 • Поправи проблем кога левата рака на Каталист ќе прободне неколку ранци во лобито кога ќе бидат невработени.
 • Y0ND3R Облеката и EQ Wrap сега живеат правилно на PlayStation 4.
 • Возењето BRUTE во зоната на пукнатината на Leaning City и потоа излегувањето од зоната на пукнатините додека е во BRUTE веќе не предизвикува играчите да не можат да се вратат во целосна облека.

Аудио

 • Наместете ја формата за слабеење на Junk Rift од Junk Rift од топка до капсула.

Ова е да се направи предметот Junk Rift да се слушне кога ќе се појави високо.

 • Намалете ја јачината на звукот што се загрева на Minigun.

Поправка на оштетување

 • Звукот на осигурувачот Frag Grenade веќе не се појави кога беше фрлен.
 • Аудио „Battle Bus“ повеќе не игра од погрешната локација на островот Пемула.
 • Поправи проблем, кога мрестиот звучен ефект на објектот „Junk Rift“ нема да се репродуцира ако се фрлаат проектили на плеерот.

Интерфејс

Поправка на оштетување

 • Поправи проблем во кој беа вклучени играчи кои не можеа да го видат предизвикот кога влегоа за прв пат во текот на сезоната X.
 • UI-влезот за режимот стрелач BRUTE повеќе не прикажува неточен влез за играчи што користат контролори.
 • Поправи проблем каде што иконата на плеерот нема да се ажурира правилно додека играчите ја имаа облеката за Облека за заклучување на Случајна.
 • Грешките во заокружување веќе не се случуваат на мерачот за здравје и штитот по примена на завој или мал штит.
 • Поправи проблем што предизвика социјалните панели да прикажат погрешен сет на членови на тимот.

Второзаконие

 • Локалните повторувања сега имаат ист HUD како серверот / емитуваните повторувања.
 • Откако играчот е елиминиран во реплики, камерата сега ќе ги следи своите соиграчи или играчи кои ги елиминирале.
 • Преправете ја и малку изменете ја контролата на репродукција HUD.

Како дел од ова, копчето што се користи за пристап до списокот на плеери е избришано. Сепак, играчите сè уште можат да пристапат до списокот со плеери користејќи го екранот на мапата.

 • На 20 август, ја исклучивме репродукцијата на серверот за стриминг на PlayStation 4 и Xbox One за да ја подобриме стабилноста и да ги решиме проблемите со перформансите.

Поправка на оштетување

 • Поправи проблем кога неколку помали објекти од ѓубрето Rift не би биле скриени во повторувањата на премотниците по ударот во земја.
 • Фрланите проекции на „Junk Rift“ веќе не се дупликати во повторувањата.
 • Објектот Rift Trash во однос на земјиштето во повторувања веќе не предизвикува појава на средства.
 • Поправи проблем што вклучува аудио ефекти на Junk Rift што не се појавија при репродукција.

Мобилен

 • iOS сега ќе ја оптимизира содржината за време на играта што играчот прво ќе ја изврши по закрпи. Ова ќе помогне да се намали инсталацијата и време на вчитување додека чекате да замине „Battle Battle“.
 • Поддршката за 60FPS е реактивирана за iPhone 8.
 • Ажурирајте ја сликата што се појавува на екранот за време на процесот на крпење.

Поправка на оштетување

 • Плочки за репродукција, плочки „Нови“ и плочки на страници за настани сега ќе ја прикажат точната слика.
 • Поправете проблем на судир помеѓу ликовите и некои козметика.
 • Поправете ги аудио-проблемите кога користите BRUTE на Android.
 • Повлекувањето назад од кино повеќе не предизвикува црн екран.
 • Усогласувањето на фонтот е подобрено во менито Предизвици.
 • Поправи проблем каде ќе лебдеше муниција појасот кога играчот беше на BRUTE
 • Поправи проблем кога Autofire беше активен на неколку возила.