Fortnite: Пребарувајте каси, користете машини за вендинг и пожари

Fortnite: Cari peti, gunakan mesin penjual otomatis dan api unggun 1

Во оваа предизвикувачка Fortnite недела, мора да се најдете градите, машината за вендинг и огнот за да ја добиете вашата Битка Starвезда.

Chestе најдете градите на неколку локации именувани и во или околу разни структури во Fortnite Battle Royale, иако пожарите и машините за вендинг се прилично тешко да се најдат. Мора да најдете секој од нив за да добиете важни Stвезди за овој предизвик.

Fortnite: побарајте гајби, користете машини за вендинг и огнови

Fortnite: Пребарувајте каси, користете машини за вендинг и пожари 2

Гајбите прават звук на bellвонче кога сте близу вас, затоа слушајте го звукот на познатиот гајба. За да избегнете навремена елиминација, добра е идејата да соберете материјал и да изградите корица околу вас и предметот што го барате. Можеби ќе ви треба и дрво за да го активирате уништениот пожар, па пресечете го дрвото пред да започнете.

Секоја споменато место ќе има најмалку една машина за вендинг, но тие не секогаш ќе бидат на исто место на секој натпревар. Како гајби, тие ќе се појават во приближно иста област, но може да не бидат на исто место.

Претплатете се на билтенот VG247 Добијте ги сите најдобри битови од VG247 доставени до вашето сандаче секој петок!

Пожарите се исто така широко распространети, со некои во нормално потивок области како што е Lonely Lodge. Овие области очигледно ќе бидат малку попрометни за предизвикот оваа недела затоа што играчите сакаат да ги пронајдат најпрометните места, затоа проверете дали соберете оружје за да го одвратат противникот.

Fortnite Сезона 9 Неделни предизвици

Сите овие Прекувремена работа, Роденденски предизвик и Локација Фортбит