Fortnite разговор на Xbox One – Проверете ги поставките!

Fortnite  Chat Di Xbox One - Periksa Pengaturan Anda!

Подготвени да скокате во Фортнит за Xbox One и да започнете разговори со тимот? Добро, затоа што имаме сè што треба да знаете за конфигурирање на поставките за разговор во вашата игра и што да направите ако другите играчи не можат да ве слушнат.

Ако не го слушнете разговорот во игра на Fortnite на Xbox One, но вашиот микрофон за слушалки работи добро со други уреди или на Xbox Party Chat, ве молиме направете го следново:

  • На Fortnite, пристап до Главното мени. Потоа, одете до Поставки >> Икона на звучникот.
  • Променете го говорниот разговор од ВО за Умирај.
  • Свртете Метод на говорен разговор од Отворете го Mic за Притиснете за да разговарате.
  • Вратете се надвор од менито со поставки, за да бидете сигурни дека поставките се зачувани. Потоа, отворете го Главното мени и вратете се на Поставки >> Икона на звучникот.
  • Играј Говорен разговор од Умирај назад кон ВО.
  • Играј Метод на говорен разговор од Повторно притискајте за Отворете го Mic.
  • Зачувајте ги поставките и потоа целосно излезете од играта.
  • Откако играта е целосно затворена, започнете ја играта повторно и тестирајте го разговорот. Може ли другите играчи да ве слушнат јасно?

Ако сè уште не можете да бидете слушнати или ако имате дополнителни прашања или проблеми во разговорот со Fortnite во играта, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка за дополнителна помош!

Fortnite Xbox One - Екран за поставки за говорен разговор

Fortnite Xbox One – Екран за поставки за говорен разговор

Fortnite разговор на Xbox One - Проверете ги поставките!  1

Прочитајте повеќе: Поставување на Crossplay Chat за слушалки за Xbox One

Информации за тоа како да се осигурате дека вашиот Xbox One е во состојба (или не може) да игра мултиплеер со плеери на други конзоли и платформи.