Fortnite-тешката рефлексија го отстранува борбата против пушка

Fortnite perbaikan terbaru menghapus Combat Shotgun 1

Fortnite-тешката рефлексија ја отстранува борбата против пушка 2

ФортнитЛепенките обично се ограничени на една недела, но Epic ја крши шемата за да направи некои големи промени во играта. Во најновата фикс објавена во четвртокот попладне, Епи го отстрани Combat Shotgun, едно од најдобрите оружја во играта и воведе неколку други промени во рамнотежата.

Оваа грешка за патеките минатиот вторник отстрани три оружја од Фортнит: Борба против пушка, тапан истрел и фрлач на близина. Додека секое исполнува свој простор во играта, Борбата против истрелот е едно од најбараните оружја, благодарение на високата штета и оддалеченоста. Со овие две истрели поминати, играта се враќа на сега само да ги има Пим и Тактички пушки.

Автоматските снајперисти, на кои им беа додадени само неколку лепенки, исто така добија значителни промени во оваа грешка. Пиштолот функционирал лошо, според Епиќ, па за да се подобри него, штетата се зголемила за девет на секое ниво на недостиг. Дали е доволно или не да се направи, останува да се види.

За да видите сè што е променето во оваа грешка за средно време, можете да ги проверите целосните белешки за лепенки подолу.


Fortnite 9/5 Hotfix белешки

Оружје и стока

Засводен

  • Борба против пушка
  • Тапан за истрели
  • Лантер за близина

Не расеан

  • Депресивна напад пушка (еп / легендарна)

Автоматски снајперисти

  • Автоматскиот снајперски работи слабо во споредба со некои други снајперски пушки. Прилагодувањата за оваа штета треба да го направат пожелно како алтернативно оружје со долг дострел.

Штетата се зголеми од 31/33/35 за 40/42/44


Игра

ГРУБО

Го намалува нивото на потомство на B.R.U.T.E во фазата на невреме од 3-6 во основниот режим. Стапките за потомство на арената ќе останат непроменети.

Со оваа промена, се надеваме дека ќе го намалиме влијанието на B.R.U.T.E на сценарио на последната игра, истовремено одржувајќи го своето присуство во оригиналната игра.

Невреме од фаза 3

33,3% шанси за производство 0

33,3% шанса за размножување 1

33,3% шанса за размножување 2

25% шанси за производство 0

25% шанса за мрест 1

25% шанса за мрест 2

25% шанса за размножување 3

Фаза на ураганот 4

50% шанса за мрест 0

50% шанса за мрест 1

33,3% шанси за производство 0

33,3% шанса за размножување 1

33,3% шанса за размножување 2

Фаза на ураганот 5

83,4% шанси за производство 0

16,6% шанса за мрест 1

50% шанса за мрест 0

50% шанса за мрест 1

Фаза на ураганот 6

Повеќе нема да положува јајца.

90% шанси за производство 0

10% шанса за мрест 1

Папрака

  • Зголемете го времетраењето на зачинот од папрака на 60 секунди од 20 секунди.

Трговија на мало

Овој POI е наменет да биде локација за намалување на ризикот, но висока, но чувствуваме дека наградите го надминале ризикот. Со намалување на достапноста на Обелиск, со собирање на ретки плен ќе биде потребно повеќе време за инвестирање.

  • Намалете го максималниот број на мрестилии на Обелиск од 7 на 5.
  • Зголемете го времето пред Spawn Obelisks да реагира до максимум 30 секунди (претходно максимум 5 секунди).

Тајмерот за одближување за Spawn Obelisks е во круг и времето може да варира помеѓу 1-30 секунди.

  • Ја намалува шансата да ги испуштите ракетните фрлачи од уништените мрести Обеликс од 18,46% на 10%
  • Ја намалува можноста да испуштите Влошки за скокање од мрестилците кои се уништени од 50% на 40%