# FreeMitr0 во моментов е активен тренд на Твитер

# FreeMitr0 sedang tren aktif Twitter 1

Ако следите некои од високите профили на Fortnite на Твитер, можеби се прашувате зошто # TrendMitr0 е во тренд. Погледнете зошто заедницата стои зад еден од најдобрите играчи во играта.

Дмитриј „Митр0“ Ван де Ври е едно од врвните добредојде на Фортнит во играта и е едно од најдобрите трибини на Фортнит во светот.

Тој, Монграл и Бенџи Фиши доминираа на територијата на Европската унија во серијалот „Фортнит шампион“. Тие имаат освоено три од петте финални натпревари и завршија на второто место на уште две натпревари, со што ги направија првите редови на Гранд-финалето овој викенд.

На 16 септември, професионалната заедница Фортнит скокна на одбраната на Митр на Твитер, со што # FreeMitr0 е една од жешките теми во САД.

Зошто овој тренд, можеби ќе прашате? Да, ова е уште еден спор за договорот со eSports.

Прашања на договори

Предаторската природа на договорот за еСпорт станува јасна кога Tfue славно бара FaZe клан да го напушти својот едностран договор.

Tfue не е првиот играч кој не е задоволен од договорот и тој нема да биде последен.

Сепак, овие организации главно регрутираат деца (Mitr0 има 16 години) и тајната природа на договорите за еСпорт – полна со НДА – честопати ги прави про-играчи да се чувствуваат како да биле измамени.

Некои креатори на содржини со висок профил и про-плеери разговараа за договори за eSports. На пример, Нинџа ги повика младите играчи да ја ограничат должината на нивните договори на шест месеци или една година. На тој начин, ако го надминат договорот, ќе има простор за преговори.

Се чини дека Mitr0 е најновиот Fortnite Pro кој растат среќно со својот договор. Тој е еден од врвните производители во играта во моментот, а неговата организација, Атлантис, веројатно го однесе најголемиот дел од својата победа.

Не е случајно што сето тоа се случило пред Гранд-финалето на ФКС. Митр0 и неговиот тим се фаворити за да го освојат сето тоа, па затоа сака да се извлече од својата обврска пред неговиот приход да достигне седум бода.

Ние ќе продолжиме да ви даваме повеќе информации, затоа следете нè на Твитер @FortniteTracker да остане во тек