Galaxy Fold: видео со упатства за употреба

Galaxy Fold: video dengan petunjuk penggunaan

Galaxy Fold: видео со упатства за употреба 1

За да ги информира корисниците и да промовира производи, Samsung објави а видеото официјално посветен на Галакси папка, објаснувајќи им на корисниците што треба да сторат за да избегнат оштетувања

Galaxy Fold: како да се третираат

Кога последен пат сте виделе видео туторијал или дури и промоција за тоа како да се грижите за паметен телефон? Овој вид клип може да биде вообичаен во 2009 година – кога најпрво се појавија софистицирани мобилни уреди – но денес се претпоставува дека скоро сите ги знаат основите за да избегнат уништување на телефони рано и случајно.

Но, Самсунг, со сопствениот Галак Фолд, кој конечно започна да кружи, одеше низ горе и објави клип во кој објаснува умешност мора да останат непроменети склопени скапи. Спотот, исто така, воведува нов услуга за гаранција бесплатно Пост-продажбата се нуди на оние кои ќе ја откупат првата пати од јужнокорејскиот гигант.

Да се ​​потсетиме дека првиот Galaxy Fold пристигна во рацете на рецензентите дека тие покажале вистински проблем, со што ја одложиле комерцијализацијата на терминалот за неколку месеци. Постојат два познати дефекти: еден вклучува бришење на еден Филм, дека сите се сметаат за заштитник на екранот; другиот е упад на мали букви честичка во соба што останува помеѓу два панели кога телефонот е затворен.

Сепак, јужнокорејските мултинационални компании имаат нели Таа грешка и конечно ја стартува вистинската папка: го прошири заштитниот слој во рамката – така што не може лесно да се отстрани – и го намали просторот на шарките – така што тие не можат лесно да бидат нападнати од прашина -. Сепак, сè уште има мала шанса корисниците да продолжат да ги прават работите што можат штета флаер.

Во едукативните видеа објавени од Samsung, на пример, се вели дека екранот има заштитен филм што е претходно инсталиран и не бара дополнителни заштитници на екранот (така што не треба да се отстранува). Исто така, советувајте го сопственикот на терминалот да го чува подалеку прашина и вода, само за безбедност. На смешен начин, исто така ве предупредува да не пристапувате кон Галак Фолд на некои предмети што можат да комуницираат со силните магнетизам на работ (што гарантира дека двата дела на уредот остануваат затворени), како што е, на пример, кредитна картичка. Покрај тоа, компанијата препорачува да нанесете лесен допир на екранот, а не прекумерен притисок.

Самсунг го тврди тоа многу посебен телефон како што е потребен Галакси посебна грижа: со оглед дека цената е околу 2.000 евра, предупредувањето дефинитивно ќе го слушне сопственикот.