Galaxy Fold ќе биде лансиран околу iPhone 11

Galaxy Fold  akan Diluncurkan di Sekitar iPhone 11

Дека Galaxy Fold е многу интересна приказна. Самсунг објави дека мобилниот телефон до Galaxy S10 е поставен на многу возбуда и возбуда, а телефонот оттогаш забележа многу одложувања и проблеми.

Прво, имаше извештаи од новинари и рецензенти за приказот на Galaxy Fold и погрешните прекршувања на единиците, по што Samsung веднаш објави дека ќе го реши проблемот и ќе остане на временската рамка за лансирање. Оттогаш, тоа е одложено неколку пати, а сега, Samsung го поправи и неодамна најави дека конечно ќе биде лансиран во септември.

Додека Samsung не објави конкретен датум во септември, новиот извештај од корејски излез, Инвеститорот, тврди дека уредот ќе биде лансиран во Јужна Кореја на 18, 19 или 20 септември, врз основа на телекомуникациските комуникации на Јужна Кореја со Samsung.

Овие датуми се во согласност со вообичаениот распоред за лансирање на iPhone, кој обично се одржува во првата половина на септември.

Дали Самсунг го сторил тоа намерно е нешто што не можеме да го кажеме со сигурност, но се чини дека јужнокорејскиот гигант не сака да привлече преголемо внимание на медиумите за нејзино подобрување, и во основа го рестартираше Galaxy Fold.

Самсунг, од своја страна, го произведува Galaxy Fold во голем број, при што аналитичарите од Јужна Кореја тврдат дека уредот ќе продаде околу 100.000 единици во Јужна Кореја, што е голема сума за вакви уреди, особено откако доживеа некои вонредни неуспеси.

Компанијата се обиде да поправи мобилни телефони, со засилени шарки и да ги намали празнините за да се осигура дека остатоците не се вклопуваат во механизмот за склопување на паметниот телефон, но останува да видиме дали тоа прави вистинска разлика во реалниот свет.