Galaxy Fold ќе работи на Verizon и Sprint (извештаи)

Galaxy Fold  Akan Bekerja pada Verizon dan Sprint (Laporan)

Новата слушалка на Samsung Galaxy Fold е објавена за мрежите AT&T и T-Mobile досега. Но, новиот извештај покажува дека новите мобилни телефони нема да бидат ограничени на двајцата оператори.

Кредит: Samsung

(Кредит на слика: Samsung)

Луѓето од Droid-Life во понеделникот ја филтрираа документацијата за Galaxy Fold FCC, која Samsung треба да ја обезбеди за да може да се дозволи да го продаваат Galaxy Fold во САД. Во документот, Samsung рече дека слушалката, која е опремена со моделот број SM-F900U, е целосно компатибилна со сите четири главни мрежни оператори.

Не е невообичаено за денешните паметни телефони да дозволуваат поврзување на CDMA и GSM мрежите. На пример, AppleiPhone може да работи на која било мрежа на превозници, дури и ако е заклучена во една. Повеќето телекомуникациски чипови сега се опремени со технологија која ви овозможува да го доведете вашиот паметен телефон на мрежата по ваш избор и да го поврзете брзо.

Сертификацијата Galaxy Fold јасно ги споменува CDMA и LTE опсезите на мрежите Verizon и Sprint. Истото важи и за оние на мрежните AT & T и T-Mobile.

ПОВЕЕ: Практичен преглед на прегледот на галаксијата: Што велат критичарите

Сепак, она што е чудно е што Samsung не го спомна ова во ниту еден од неговите Galaxy Fold материјали. Наместо тоа, компанијата само укажува на мобилни телефони кои работат на мрежите АТ & Т и Т-Мобиле. И додека операторот се смета за достапност на Galaxy Fold, Веризон и Спринт станаа мајки.

Ако се открие дека FCC документите на Droid-Life се точни, сепак, ќе се види дека Galaxy Fold ќе работи добро на главната мрежа на оператори на САД. Значи, луѓето кои сакаат да купат уред можат да го купат на една мрежа, да ја отворат и да го однесат до операторот по ваш избор и да го користат како да е наменет да биде на мрежата цело време.

Сепак, постои можност Samsung да може да користи софтвер за да ја исклучи поврзувањето со CDMA. Ако тоа е случај, корисниците немаат среќа.

Со сигурност ќе знаеме какви способности и ограничувања ќе имаат мобилните телефони на 26 април кога Galaxy Fold удира во полиците во продавниците. Чини 1980 УСД за отклучување или 66 УСД месечно за период од 30 месеци заклучен на мрежата на АТ & Т.