Galaxy Home Mini минува низ тестирање – но каде е Galaxy Home?

Galaxy Home Mini menjalani pengujian - tapi di mana Galaxy Rumah?

Samsung тестира помала верзија на звучникот домашен звучник Galaxy.

Тестот се одвива во Кореја – кој може да го регистрира Кореја на веб-страницата Samsung – и сликата што е придружена погоре е јасен доказ дека уредот постои.

Најновата информација следи долг список на гласини и регулаторни докази (како на пример од американскиот FCC) што укажува на помали верзии на звучници со AKG со гласовен асистент на Bixby во нив.

Интересно е што Андроид полицијата забележува дека уредот се чини дека има и IR blaster што значи дека можете да контролирате разни уреди наместо да го користите далечинскиот управувач.

Сепак, има нешто прилично чудно и отсуство на целосна големина верзија на Galaxy Home. Говорникот за прв пат беше објавен минатата година на настанот „Galaxy Note 9“ пред повеќе од 12 месеци и ние сè уште го чекаме.

Ние тоа го видовме во некаква акција на ЦЕС 2019 во јануари – можеме да направиме барање за Bixby да свири некоја музика од Spotify, на пример, но тоа не беше целосно демо и јасно беше дека Samsung сметаше дека не е подготвена за нас целосно да ги испитаме.

Сега веруваме дека двата звучници ќе бидат достапни во малопродажба пред крајот на 2019 година.

  • Погледнете го нашиот преглед на Галакси дома