Galaxy Note 10 го исклучува системот за брзо полнење

itu Galaxy Note  10 lepaskan sistem pengisian cepat 1

Samsung, пионер со години во развојот и имплементацијата на системите за брзо полнење, падна на средниот состав во 2018 година. Валидната, но не амбициозна 15 W понудена од јужнокорејските производители на повеќето свои мобилни телефони, беше поразена со предлози од Huawei и Oppo, кои достигнаа врвна моќност од 45 W и значително го намалува времето потребно за повторно полнење на производот.

Со него Galaxy Note 10+, за среќа, компанијата се занимава со ова и воведување на нов систем за брзо полнење способен да достигне 45 W, со што се совпаѓа понудата на неговиот кинески ривал. Сепак, овој очекуван скок во развојот има големи пречки, вклучувајќи: клиенти кои сакаат да уживаат во максималното ниво на моќност, мора да купат компатибилен адаптер одделно; Производителот, во кутијата со производи, вклучува “само” адаптер од 25W.

Мала варијанта – Galaxy Note 10 – исто така, доживеа скок во системот за полнење; сепак, во овој случај, максималната моќност е 25 W, за разлика од моделот плус – кој може да достигне 45 W со соодветниот адаптер. Нешто релативно слично се случува со безжичен трансфер на енергија: додека Galaxy Note 10+ достигнува 15 W, стандардниот модел останува на „само“ 12 W. И двајцата, да, работат според Qi стандардите.