Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда

Samsung има можност оваа година да донесе повеќе обожаватели на Galaxy Note на бродот со својата иконска предводничка серија. Минатиот месец компанијата се бореше на вообичаен начин со лансирање на два модели на Galaxy Note 10, а не на еден. Galaxy Note 10+ е верзијата што најмногу ја користат фановите на Galaxy Note, а Galaxy Note 10 е насочена кон новодојденците во S Pen. Технички, тоа би можело да значи дека моделот 2019 би можел да биде усвоен од многу поголем број на сопственици за прв пат на Galaxy Note во однос на претходните години.

S Pen, се разбира, опциите што ја одредуваат серијата Galaxy Note, а старите корисници се чини дека се многу запознаени со оваа алатка. Новодојденците или новите потенцијални купувачи, од друга страна, можеби се прашуваат што е S Pen. За нив, подготвивме комплетно резиме на Galaxy Note 10S Pen Experience надвор од кутијата.

Прво, брз поглед на С Пен

S Pen е она што го прави Galaxy Note 10 да се одвојува од повеќето други паметни телефони. Ова е дигитален игла кој е опремен со физичко копче, внатрешен жироскоп и копче кликнете на горниот дел што нема практична апликација. Неговата главна функција е да го направи S Pen полесно да се отстрани од слотот и да направи задоволувачки звук на кликнување кога ќе се притисне. Ова е добар дета detail што може да собере аналогни нијанси кога користите дигитални уреди.

Galaxy Note 10 S Pen е овозможен со Bluetooth и има мала внатрешна батерија која може да трае до 10 часа со едно полнење. Се пополнува автоматски кога S Pen е сместен во мобилниот телефон, така што никогаш не би можеле да се грижите дека ќе истече сок. Исто така, има отстранлива брадавица и Samsung вклучува две дополнителни грицки заедно со ластик во кутијата.

Внатрешниот жироскоп S Pen се користи за нови карактеристики воведени од Samsung со серијата Note 10, наречена Air Action. Тоа е малку трик во овој момент и навистина не го сметаме за дел од основното искуство на Galaxy Note 10. Имајќи го ова предвид, ние нема да разговараме за детали за Аеро Акција, но може да прочитате повеќе за тоа во една од нашите претходни приказни.

Запознајте ја командата Воздух

Воздушна команда е централна точка на искуството со корисниците на S Pen. Помислете на тоа како специјална фиока за апликации – или фиока за алатки – за S Pen. Стандардно, Воздушна команда менито се стартува веднаш штом ќе го избришете S Pen од неговиот слот, претставувајќи список на софтверски алатки S Pen кои се достапни надвор од полето.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 1

Тоа Воздушна команда Менито може да се повика и со допирање на малата иконска иконска илустрација со врвот на S Pen. Оваа икона, што е видлива само кога ќе се избрише S Pen, може да се премести каде било на екранот со влечење и спуштање со помош на S Pen.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 2

Список на достапни алатки се прикажува внатре Воздушна команда Менито може да се прилагоди, но ограничено е на тоа да одржувате само 10 артикли истовремено. Можете да изберете која алатка / апликација да се прикаже во списокот со допирање на иконата за менувачот во долниот лев агол Воздушна команда екран, па допрете го Кратенка.

Стандардно, списокот е комплетен Воздушна команда Алатката мора да содржи: АР Дадл, Bixby Vision, Боја, Земете белешки, На прв поглед, Директни пораки, Зголеми, ПЕНУП, Пишување на екранот, Изберете паметен, Преведете, Погледнете ги сите белешки, и Напиши на календарот.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 3

Ова е вашата главна алатка S Pen достапна во серијата Galaxy Note 10 надвор од кутијата, а вие најмногу ќе комуницирате со нив. Следното е краток преглед на секоја од овие карактеристики (по азбучен ред), но имајте на ум дека дополнителна функционалност на Пен С понекогаш може да се појави кога користите разни апликации или други карактеристики што не се под Воздушна команда чадор.

Пример е уред за снимање на екран на кој може да се пристапи од менито за брзо префрлување на екранот за известувања. Ова ви овозможува да пишувате на екранот кога ќе го снимате, иако не прави разлика помеѓу S Pen и вашите прсти, додека повеќето прават Воздушна команда алатка третираат Пена С како своја.

АР Дадл

АР Дадл е нов додаток во серијалот Galaxy Note. Како што мислеше моникерот, Doodle AR е карактеристика на камерата и иако не може да се пристапи преку самата апликација Камера, многу зависи од сетилните способности на паметен телефон. АР Дадл ќе започне со пребарување на човечко лице во визирот веднаш штом ќе се започне, но корисникот исто така може да допре Секаде каде копчето на горниот дел и започнете со пискање секаде во 3Д простор.

Скриптата направена со S Pen ќе се обиде да ја одржи својата оригинална локација во просторот 3D AR (Augmented Reality). Конечно, идејата зад АР Дадл е да им се даде на корисниците можност да цртаат AR предмети во визирот со помош на S Pen и потоа да снимаат виртуелни предмети со помош на мобилната камера. Ова не е за продуктивност колку што е забавно. Можете да видите АР Дадл во акција на нашето видео во живо во живо на Galaxy Note 10 (временска ознака на ознаката од 3: 13 минути).

Bixby Vision

Bixby Vision може да се види како мотор за пребарување со АИ, кој се потпира на препознавање на слика. Ова ви овозможува да потенцирате објекти, текст или QR кодови на вашиот екран со помош на S Pen и во зависност од тоа што скенирате, Bixby Vision ќе бара список на производи што одговараат на вашите критериуми или ќе ви овозможи брзо да преведувате текст. Ова може да се направи на веб-страница, во Галеријата, во визирот и каде и да е повикана алатката.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 4

Пронајдете предмети преку пребарување преку веб преку Bixby Vision обично води кон мешана кеса. Честопати апликациите не го добиваат она што се обидувате да го прикажете, или да регистрирате голем број на генерички производи, обидете се да одговорите на вашите критериуми засновани на боја, форма, лого на компанијата, итн.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 5

Резултатите ќе варираат, но еден од нив Bixby Vision предност е тоа што може да преведе текст, и оваа одлика функционира како што очекувате. Можете да преведувате текст на веб-страници, во документи или со покажување на камерата на саканиот предмет, така што може да биде многу корисно кога патувате во странство.

Боење и ПЕНУП

Ние се собравме Боја и ПЕНУП заедно во иста категорија затоа што тие всушност се дел од истата апликација. Поконкретно, Боја е дигитална книга за боење комплетирана со алатка за корпи, а технички е една од нив ПЕНУПГлавна карактеристика.

ПЕНУП е алатка за дигитално цртање, но е некомпатибилна со Sketchbook на Adobe Photoshop или Autodesk Sketch. Ова е повеќе социјална мрежа за оние кои имаат тенденција да бидат уметнички. Ова им овозможува на корисниците да создаваат нови слики или да пристапат до нив Боја делови што вклучуваат предвремени слики на кои им е потребна малку боја.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 6

ПЕНУП поставете неколку четки по ваш избор по избор за големина и непроирност, но разни алатки донекаде недостасуваат. Алатката за корпи е само мистериозно достапна на Боја дел, и нема опции за слоеви. Сепак, ова е добро место за почеток ако сакате да ласкате или да направите груби сликички на Galaxy Note 10 и да ги споделите со другите. Ова може да биде многу забавно заради социјалните аспекти околу него, а директните слики заедно со предизвиците можат да мотивираат.

Направете белешка / Погледнете ги сите белешки (Samsung Note)

Второ Земете белешки и Погледнете ги сите белешки е дел од апликацијата Samsung Notes, затоа, уште еднаш, ќе разговараме за овие две карактеристики во една категорија. Погледнете ги сите белешки во основа е кратенка на главниот екран за белешки Samsung, и Земете белешки исто толку јасно. Она што можеби не е јасно е фактот дека Galaxy Note 10 одговара на своето име и ја наметнува идејата за преземање дигитални белешки на ново ниво.

Samsung Note е фантастична алатка за правење белешки, и на долг рок, тоа веројатно ќе остане во центарот на вашето искуство со Galaxy Note, додека некои други одлики споменати денес можат да бидат поинтегрирани со позадината. Ова е во основа апликација за правење белешки со S Pen, но нуди разновидни алатки, од различни типови четки и тркала во боја, до пософистицирани карактеристики, вклучително и препознавање на ракопис и транскрипција.

Со белешки Samsung, можете да напишете на екранот со помош на S Pen и да го претворите ракописот во текст со само неколку славини на екранот. Постојат многу алатки за уредување, опции за огласни списоци, усогласување на текст и многу повеќе. Можете дури и да додадете снимени слики, аудио или звук во вашата текстуална датотека или да ја промените бојата и дебелината на постојното ракопис. Samsung Notes е несомнено еден од покомплетните софтверски S Pen достапен на Интернет-страницата Galaxy Note 10 надвор од кутијата.

На прв поглед

На прв поглед е едноставна, но ефикасна карактеристика S Pen што им овозможува на корисниците да ги минимизираат апликациите што работат во мали лебдечки прозорци на екранот. Оваа апликација брзо ќе се префрли во режим на цел екран кога ќе го насочите S Pen на прозорецот за преглед, и ќе го минимизира повторно веднаш штом ќе го преместите S Pen од екранот за момент.

На прв поглед се чини ситуациона, но може да биде многу корисна во случаи кога можеби ќе сакате да работите на документ на цел екран додека ги одржувате достапните други апликации или веб-страници. Навистина, слични резултати можат да се постигнат со најновиот екран со апликации или функцијата за приказ на посебен екран, сепак На прв поглед веројатно поудобно во некои ситуации кога можеби ќе треба да се вратите напред и назад помеѓу две апликации повеќе од неколку пати. Дополнително, приказот на Сплит екранот сè уште не е поддржан од секоја трета апликација На прв поглед се чини дека работи добро со секоја апликација што ја користиме (вклучително и Netflix).

Директни пораки

Директни пораки ви овозможува да пишувате или ласкате на S Pen на позадината што ќе ја изберете, како што се слики / видеа од Галеријата, визир или цврсти / градиентни бои. Од сето тоа Воздушна команда карактеристиките наведени во целото резиме, Директни пораки мора да биде единствениот што има име што донекаде заведува.

Технички, ова е GIF и MP4 рекордер за вашиот S Pen. Поради ова, секоја снимка беше направена со користење Директни пораки всушност не е „Директен“, додека делот „порака“ е оставен на корисникот. Копчето за споделување се појавува откако ќе составите Директна порака, но датотеката наместо тоа е испратена до Галеријата.

Можете да изберете четка со пенлив / неонски ефект што е интересна за вашите писатели и текст, но и покрај тоа што е монитор, оваа алатка не нуди канали за директна комуникација со другите. Корисници на Galaxy Note кои можеби сакаат да разменуваат т.н. директни пораки со вас. Наместо тоа, треба да ја споделите вашата директна порака преку платформата за социјални медиуми по ваш избор, исто како што би споделувале и други датотеки.

Зголеми

Враќање во алатката со име што е јасно, Зголеми е алатка за зголемување што е корисно кога pinиркањето до зумирање не може да биде опција. Прозорецот со правоаголен зум е секогаш под врвот на пенкалото и има две опции за големина, заедно со четири опции за зумирање. Тоа е едноставна, но ефикасна алатка, исто како што треба да биде и лупа.

Пишување на екранот

Лансирање Пишување на екранот автоматски ќе земе слика од екранот на тековниот екран и ќе ви овозможи да забележите на тоа. Оваа алатка нуди шест четки, пет големини на четки, алатки за бришење, тркала во боја и опции Undo и Redo. Откако ќе поставите слика од екранот, можете да допрете на копчето на горниот дел за да ја споделите или зачувате датотеката за подоцнежна употреба.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 7

Исклучете ги белешките

Зборувај за пишување на екранот, секако Исклучете ги белешките не се наведени во Воздушна команда менито, врзано е Samsung Note затоа мислевме дека треба да го споменеме. Исклучете ги белешките ви овозможува да направите белешки на екранот веднаш штом ќе го отстраните S Pen од слотот додека екранот спие.

Можете да правите белешки во еден момент без да го отклучувате телефонот. Откако ќе го отклучите уредот, меморандумот ќе биде зачуван Samsung Note и може да се пристапи од сопствената категорија во апликацијата.

Изберете паметен

Изберете паметен е алатка за кастрење, во која има екстрактор на текст и производител на GIF. Тоа Изберете паметен лентата со алатки располага со правоаголни, елипсовидни и алатки за кастрење во форма на слободна форма. Можете да преместите парчиња на екранот или да ги вградите, па дури и да извлечете текст од него ако алатката најде.

Во меѓувреме, опцијата GIF може да биде посебна карактеристика на S Pen. Ова ви овозможува да го снимите исекотиот на вашиот екран со висок квалитет или стандард и да направите 15 секунди GIF. Можете да најдете детални упатства за употреба Изберете паметен и Напиши паметно во овој широк напис.

Преведете

Со Преведете, Може да ја насочите S Pen на зборови или реченици на вашиот мобилен екран и да ја преведете од еден јазик на друг. Се допаѓа Bixby Vision, Преведете може да открие текст каде било на екранот, дури и во визирот на камерата. Сепак, Преведете бара малку поголема прецизност од корисникот бидејќи зависи од вас да го задржите S Pen да покажува кон саканиот збор / реченица. Затоа, ако немате многу стабилни раце и сакате да преведете нешто на диво, препорачуваме прво да фотографирате на вашиот предмет, а потоа да користите Преведете во апликацијата Галерија.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 8

Напиши на календарот

Последно, но не и најмалку важно, Напиши на календарот ви овозможува да забележите на вашиот календар. На истите карактеристики може да се пристапи и од самата апликација Календар со допирање на иконата S Pen на врвот. Повторно, корисна алатка ако сакате брзо да забележите за состанок, но повторно, оваа функција исто така недостасува.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 9

Проблем со Напиши на календарот е само што им овозможува на корисниците да пишуваат текст на екранот Месец. Од која било причина, Напиши на календарот Не е поддржано на другите екрани на календарот, како што се Година, недела или ден. Ова претставува проблем затоа што екранот на Месечината може да биде малку преполн со текст ако сакате да забележите повеќе од неколку настани за еден месец. Не е сè елегантно, може да се збуни и освен таа Белешка 10 можност да се транскрибира јасен текст, белешки со рака Напиши на календарот не може автоматски да се претворат во настан или потсетник.


Galaxy Note 10 е одличен паметен телефон кој нуди разновидни алатки за продуктивност, од кои некои се покорисни од другите. Имајте на ум дека искуството во Пена S не е ограничено на карактеристиките наведени погоре, и како што споменавме порано, дополнителни опции Пен С може да се појават во други апликации дури и ако не се појавуваат во Воздушна команда Фотографија. Исто така, има многу апликации од трети страни кои можат да го искористат S Pen или да работат добро со иглата, за да можете да се обидете и да го подобрите искуството на Note 10 уште повеќе.

Кој е омилен? Алатката Galaxy Note 10 S Pen е достапна надвор од кутијата, и колку често ја користите заедно со вашиот S Pen? Ве молиме придружете ни се во делот за коментари.

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 10

  • Модел: SM-N970F
  • Големина: 151,0 x71,8 × 7,9мм
  • Изглед: 6,3 “(160,02 мм) Супер АМОЛЕД
  • Процесор: Егзинос 9825
  • Камера: 12 MP, CMOS F2.2 Телефото & 12MP F1.5 / F2.4 77 ° & 16MP F2.2 123 ° Многу широк

Galaxy Note 10 S Pen: Сите карактеристики според вашата команда 11

  • Модел: SM-N975F
  • Големина: 162,3 x 77,2 x 7,9мм
  • Изглед: 6,8 “(172,7 мм) Супер АМОЛЕД
  • Процесор: Егзинос 9825
  • Камера: 12 Ултра Широк: 16MP F2.2 (123 °) & Широк агол: 12MP 2PD AF F1.5 / F2.4 OIS (77 °) & Телефото: 12MP F2.1 OIS (45 °) & Вид на длабочина на камера: VGA