Galaxy S10 го добива Android 10 Beta со еден интерфејс: сите нови карактеристики

Galaxy S10 Mendapat Android 10 Beta dengan Satu UI: Semua Fitur Baru

Сопствениците на Samsung без сомнение ќе ја очекуваат најновата верзија на One UI, која не само што е најновата верзија на Samsung што носи Android, туку и ќе ги донесе постојните телефони на Samsung на Android 10, најновата верзија на основниот оперативен систем. Андроид 10 доаѓа со свои карактеристики и придобивки, кои се променети и додадени од Samsung за да се обезбедат некои нови функции кои се уникатни и многу популарни.

Willе дознаеме повеќе за тоа што всушност го направи Самсунг на својата конференција за развивачи што се одржа на 29-30 октомври, но за сега, ова е сè што досега го изложија за најновата верзија на нивниот оперативен систем.

Помало известување

Galaxy S10 добива Android 10 Beta со едно корисничко корисничко име: Сите нови карактеристики 1

(Кредит на слика: Samsung)

Известувањата се генерално нешто што сакате да го видите, но како точно се потребни известувања? Samsung вели дека неговите корисници сакаат скокачки прозорци кои не се премногу одвраќање кога некој ringsвони, испраќа пораки, испраќа е-пошта или дури и ако ја прилагодите јачината на звукот, така што ги намалува сите известувања за да ви каже само што треба да знаете во најмалиот можен простор. . Така, сè уште можете да гледате видеа или да играте игри без ОСО да направите свои прекини со блокирање на дејства со пораки за Whatsapp, индикатори за вчитување или слично.

Темен режим

Galaxy S10 добива Android 10 Beta со едно корисничко корисничко име: Сите нови одлики 2

(Кредит на слика: Samsung)

А многу популарна карактеристика сега пристигна кај уредите Samsung. Со ова овозможено, можете да пребарувате на вашиот телефон во услови на слаба осветленост без да ги затегнувате очите, благодарение на намалената осветленост на екранот, па дури и заштедува траење на батеријата кога го користите благодарение на помалку пиксели. Ова дури важи и за почетниот екран, така што не ве разгорува навигацијата помеѓу апликациите.

ПОВЕЌЕ: Samsung би можел да го лансира Galaxy S11 Lite

Прилагодување на бојата

Galaxy S10 добива Android 10 Бета со едно корисничко корисничко име: Сите нови одлики 3

(Кредит на слика: Samsung)

ОС сега има интелигенција за прилагодување на боите за да може да се направи повеќе контраст со позадината, што значи дека може да имате светло обоени позадини и сепак да ги видите текстот и иконите што се спротивставуваат на тоа.

Осветлување на работ, светлата за известување на Samsung се прикажани по заоблените рабови на екранот, плус анимации за апликации, на пр. се подобри и префрлањето помеѓу апликациите, иако не постои одреден метод.

Овој твит е од Леден универзум, користејќи видеа од ажурирањето на бета протекувањето што го откри Телефонска арена, покажувајќи мал примерок од она што е вклучено:

Дигитално здравје

Galaxy S10 добива Android 10 Beta со едно корисничко корисничко име: Сите нови одлики 4

(Кредит на слика: Samsung)

Земајќи ја разликата од режимот Зен OnePlus, но прилагодувајќи го да не биде премногу екстремен, Samsung ни го донесе Focus Mode во новиот бета-ада интерфејс. Ова ви овозможува да изберете одредени апликации да се активираат или деактивираат кога овој режим е активен, овозможувајќи ви да продолжите со нешто важно без прекини, дури и ако тоа бара од вас да го користите вашиот телефон. Исто така, можете да следите колку користите одредени апликации во менито Дигитална благосостојба, за да помогнете да се идентификува што е потребно за цело време на вашиот екран.

Сега имате пристап до менито за одржување уред за лесно да ги избришете дупликатите или привремените датотеки за да заштедите простор на меморија и траење на батеријата, или да извршите безбедносна проверка за да бидете сигурни дека вашиот уред е безбеден од непријателски софтвер.

Galaxy S10 добива Android 10 Beta со едно корисничко корисничко име: Сите нови одлики 5

(Кредит на слика: Samsung)

Можете да ги добиете овие одлики и дополнителни додатоци за Android 10 и One UI, доколку сте сопственик на Galaxy S10 регистриран со сметка на Samsung. Можете да дознаете повеќе за тоа како да го направите ова овде.