„Gears 5“ е најуспешно лансирање на Microsoft на Xbox One

5-та опрема Ова не е само еден од најинтересните протести во 2019 година, туку и тоа да се биде Најуспешно лансирање на Microsoft во тековната генерација. Играта, која официјално беше промовирана на 10 септември – истите 5 месеци во Game Pass Ultimate – беше примена со одлични коментари од специјалниот печат, што доведе до тоа повеќе фудбалери да се приклучат кон авантурата на тимот на Делта.

Арон Гринберг, генерален директор за маркетинг на Xbox Games, го потврди ова 5-та опрема го собори рекордот за издавање на титулата Xbox Game Studios на Xbox One.Поради тоа, тој исто така формираше нов бренд за својата услуга за претплата за видео игри, Xbox Game Pass. Да бидеме специфични, насловот Уживаа од 3 милиони играчи во текот на првата недела, двојно Gears of War 4.

Последен пат кога го видоа истиот број беше во 2012 година Хало 4, Што го разјаснува интересот за последниот проект на Коалицијата. Кога станува збор за статистиката за компјутер, 5-та опрема има три пати повеќе гледачи отколку Gears of War 4 во првата недела затоа е лансирање на најважниот Xbox Game Pass на компјутер, и најуспешно деби на титулата Xbox Game Studios на Steam.

вкупно 5-та опрема слично на Хало 4 во 2012 г.

Гледајќи наназад, Мајкрософт сметаше дека е тешко да консолидира ексклузивни каталози на игри на Xbox One, ситуација која Плејстејшн 4 ја користи бесконечно од година во година. Сепак, Редмонд реши да ја промени стратегијата посветете поголемо внимание на вашите ексклузивни понуди. 5-та опрема Ова е негово најголемо достигнување во сегашната генерација.

За среќа за нив, иднината изгледа многу ветувачка во однос на ексклузивноста. А во режија на Сатија Надела има стекнато неколку познати студија, вклучувајќи теорија на Нинџа и опседијан забава, за да именува неколку. Проектот Скарлет, бидејќи во моментов е позната следната генерација Xbox конзола, ветува Променете го пејзажот на вашиот претходник со сè повеќе и подобри игри Xbox Game Studios. Не се сомневаме во тоа 6-та опрема Ова ќе биде дел од објавувањето.