Gears 5 е премиера на најуспешните Studios Xbox Game Studios од оваа генерација

Gears 5 adalah pemutaran perdana Xbox Game Studios paling sukses pada generasi ini

5-та опрема Тој официјално дебитираше минатата недела како едно од најочекуваните изданија на годината и цела генерација. Како што можете да замислите, горенаведените резултати до огромен успех во бројот на корисници кои даваат можност. Всушност, „Мајкрософт“ потврди дека ова е најдоброто лансирање на Xbox Game Studios отколку во генерацијата на конзолата.

5-та опремадостапен на Амазон

Преку пост Xbox Wire, Мајкрософт го објави тоа 5-та опрема Тоа беше издание што собори неколку внатрешни рекорди со тоа што имаа повеќе од 3 милиони играчи на нивниот прв викенд. Со горенаведеното, новата игра Коалицијата го удвојува бројот на играчи што ги има Gears of War 4 во својата деби недела и, исто така, стана игра Xbox Game Studios со најдобра премиера недела од тогаш Хало 4 Излезе во 2012 година.

Не само тоа, од тогаш 5-та опрема Тоа беше голем успех на ПК со тројно зголемување на комерцијалните перформанси на неговиот претходник. Ова е исто така лансирање на најдобрата Xbox Game Pass на оваа платформа и премиера на најуспешните Studios Xbox Game Studios на Steam, продавницата за игри со вентили.

Вреди да се спомене дека бројките откриени од Мајкрософт го земаат предвид првичниот 4-дневен пристап до плеерите на Ultimate Edition 5-та опрема. Тоа, рече, не е утврдено колку копии продава 5-та опрема или колку корисници се привлечени од Xbox Game Pass.

А вие, вие сте од повеќе од 3 милиони луѓе кои играат 5-та опрема во трката недела? Известете ги во коментарите.

Во другите вести, неодамна 5-та опрема скрши вонредни линии што предизвикуваат Фортент: Битка Ројал До разни делови на светот. Од друга страна, треба да знаете дека има грешки кои ви овозможуваат да играте во прва личност. Конечно, треба да знаете дека Коалицијата ги откри своите планови за објавување содржини.

5-та опрема Достапно е за Xbox One и компјутер. Можете да дознаете повеќе за оваа верзија ако ја посетите датотеката или проверете го нашиот преглед.

https://www.youtube.com/watch?v=Vyvvjh5l0До