Genен 5 започнува да се појавува на 16 септември, се отвори Ултра бонус, пристигнува irирачи

Gen 5 untuk mulai muncul 16 September, Bonus Ultra dibuka, Jirachi tiba 1

Тоа е малку Pokemon Go вести во еден наслов.

Niantic Labs објави дека генерацијата 5 Pokemon од регионот Унова ќе започне да се појавува на Pokemon Go на 16 септември.

Во исто време се појавија вести дека се отвори Global Challenge Ultra Bonus и Jirachi сега беше достапен за сите обучувачи преку специјални истражувања.

Оние кои го завршија Специјалното истражување Pokemon Go Fest и го зафатија желбата на Pokemon, пополнувањето на Специјалното истражување ќе им даде Candy за да го зајакнат Jirachi.

Ултра бонусот е отворен затоа што играчот ги комплетира сите три дела од Глобалниот предизвик. Овој бонус ќе биде отклучен за три недели, а наградите вклучуваат ефективност на инкубаторот со 2, можност за исполнување на одредени Pokemon Shiny и многу повеќе.

Можете да го проверите комплетниот распоред за откажувањето, заедно со повеќе информации за Pokemon Gen 5, подолу.

Genен 5 започнува да се појавува на 16 септември, се отвора Бонус Ултра, пристигнува irирачи 2

Распоред на Pokemon Go Ultra Bonus

Недела 1: Патување со htохто

Работењето на вашиот Јохто Покенекс како Одг што никогаш не било видено во Јајца во Pokemon Go, ќе се изведе за ова време.

Датум + Време: 2 септември 2019 година, од 1 до 9 септември 2019 година, 13 часот PDT

карактеристики

 • Ако имате среќа, можете да извезете од непознати U, L, T, R и A од јајца од 10 км.
 • Раику, Ентеи и Суикун повторно ќе напаѓаат, заедно со другиот Joохто Покемон.
 • Ако имате среќа, може да ги најдете Сјајна Сентрет и Сјајна Глигар.

Бонус

 • 2 × Ефективност на инкубаторот

Genен 5 започнува да се појавува на 16 септември, се отвора Бонус Ултра, пристигнува irирачи 3

Недела 2: Глобални предизвици, глобално изведување

Одг од сите страни на светот ќе се приклучат на прославата оваа недела, заедно со специјалните настапи на Pokemon Mythical кои ќе бидат достапни за предизвик во напад.

Датум + Време: 9 септември 2019 година, од 1 вечер до 16 септември 2019 година, 13 часот PDT

карактеристики

 • Farfetch’d Pokemon Regional, Kangaskhan, Mr. Миме, и Таурос ќе изведат од 7 км јајца. Ако имате среќа, може да го изведете Сјајна. Овој Одг сè уште ќе биде достапен од Јајцата до крајот Недела 3 – 23 септември 2019 година, 13 часот PDT.
 • Сите форми на Deoxys за прв пат ќе се појават надвор од EX Raids.
 • Други Одг кои се појавуваат во рации ќе ви помогнат да изградите добар тим за да го предизвикате Деоксис.

Бонус

 • 2 × Ефективност на инкубаторот

Gen 5 започнува да се појавува на 16 септември, се отвора Bonus Ultra, пристигнува Jirachi 4

Недела 3: Се појавува Унова Покемон

Професорот Вилоу открил дека Одг, кои првично биле пронајдени во регионот Унова, сега се појавуваат во дивината.

Датум + Време: 16.09.2019 година, од 1 до 23 септември 2019 година, 13 часот PDT

карактеристики

 • Mewtwo со специјални потези Psystrike ќе биде достапен за предизвик во напади од пет starвезди. Ако имате среќа, може да го најдете Сјајниот Mewtwo.
 • Другите Одг кои се појавуваат во нападот ќе ви помогнат да изградите добар тим за да го предизвикате Mewtwo.
 • Покемонот Клинк опрема, првично пронајден на Унова, ќе се појави и во рации. Можеби ќе го најдете и Сјајна Клинк.
 • Може да ги најдете и Шрат Прат и Сјајна Лилипуп.

Бонус

 • 2 × Ефективност на инкубаторот