Ghost Recon Breakpoint: Cross-play може да пристигне по лансирањето

Ghost Recon Breakpoint: Cross-play bisa tiba setelah peluncuran

За неколку недели ќе уживаме во очекуваниот Xbox One Дух Recon Пресечен момент. Новата рата на сагата Ubisoft доаѓа да им понуди на играчите нов пресврт на сагата, нудејќи нови и возбудливи играчи соло и кооперативни предизвици.

Мултиплеер е подобрен во различни аспекти на Ghost Recon Breakpoint, повеќе иновации и подобрувања може да се тестираат почнувајќи од утре со започнувањето на новиот Бета. Една од работите што моментално ја бараат заедницата на играчи е игра со силна компонента на повеќе плеери (како што е случајот со Ghost Recon Breakpoint) која нуди Cross-Play за да се спречи линиските игри меѓу различните платформи каде што се започнува играта, во овој случај Xbox One, PlayStation 4 , Компјутер и Google Stadia.

По лансирањето оваа опција може да пристигне

Креативен директор Ерик Кузијан Тој неодамна зборуваше во интервју за пристигнувањето на оваа одлика во игра во одреден момент. Во ова време Ghost Recon Breakpoint нема да има Cross-Play, но не исклучува дека по лансирањето конечно пристигнува.

Имаме големи планови за започнување на постовите. Willе има многу дополнителни епизоди, нови класи и слични работи. Cross-Play е исто така дел од овој проблем, но ќе има повеќе информации за тоа подоцна.

Adoptе ја прифатиме истата структура како „Диви острови“. Но, едно е сигурно, сите предмети што ги добивате преку микро трансакции нема да влијаат на динамиката на играта. Што се однесува до DLC и ажурирањата, ќе има необјавени епизоди, рации, класи, оружје и дополнителна опрема, исто како што направивме со Wildlands. Во минатото, сите овие аспекти беа користени на импровизиран начин, овој пат сè ќе биде дел од нашата стратегија и ќе има логичка кохерентност што ќе ни овозможи да го прошириме играчкиот универзум како што треба.

Запомнете, Ghost Recon Breakpoint ќе биде достапен на следниот Xbox One 4 октомври.