Gmail за Android конечно добива режим „Dark“ и сега се стартува

Gmail for Android is finally getting Dark mode and it is rolling out now

Додека целиот систем „Темниот“ режим е вклучен со ажурирања на „Андроид 10“, а „Гугл“ додаде одлики на многу апликации за Android, сè уште има една клучна апликација што корисниците на „Андроид“ сакаат да ја видат со бел текст на темна позадина; таа апликација е Gmail. Според некои постери на „Редит“ (преку Андроид Централ), се чини дека Гугл почнува да ги турка ажурирањата од страна на серверот кон Gmail со опцијата „Темен режим“. Кога ќе пристигне на вашиот мобилен телефон, ќе видите три избори: Светло, Темно и Стандардно систем. Сепак, пред сè, треба да се осигурате дека ја извршувате најновата верзија на апликацијата Gmail, која е 2019.08.18.267044774. Додека некои корисници на Android со најновата верзија на Gmail не добиле ажурирање што содржи режим „Темн“, тие известуваат дека нивниот додаток за Gmail сега се појавува автоматски во мрачен режим. Можете да видите дали пристигнала опција во вашата Gmail апликација со тоа што ќе ја отворите и ќе ја допрете иконата со три линии хамбургер од левата страна на лентата за пребарување. Скролувајте надолу и потчукнете на Поставки> Општи поставки.

Гугл додаде моден режим на својата апликација за да ги заштити очите на корисникот од запалената бела позадина која се наоѓа во многу апликации со Android, особено оние што имаат дизајн на Google Material. Оваа посебна апликација е позната по тоа што има закрпи од бела позадина кои можат да се чувствуваат блескави и да предизвикаат напрегање на очите. Исто така, во текот на ноќта или во просторија со исклучени светла, белата позадина во многу апликации може да биде непријатност за другите луѓе во близина или во иста просторија. Темниот режим помага да се спречи тоа да се случи затоа што ја менува употребата на црн текст на бела позадина и нуди бел текст на црна или темно сива позадина.

Конечно, темниот режим пристигна во апликацијата Gmail за Android

Ако ја немате најновата верзија на Gmail, можете да ја најдете овде на Google Play Store. Повторно, нема гаранција дека ова ќе ја активира опцијата Dark mode. Откако ова ќе биде лансирано за секого, тоа ќе биде уште еден потсетник дека Гугл се обидува да ги следи зборовите на големиот филозоф Мик agегер кој еднаш рече: „Не можете секогаш да го добиете тоа што го сакате. Но, ако понекогаш пробате, го добивате тоа што ти треба. “