Gmail: темниот режим се појавува на Android, преземете ја АПК

Gmail: mode gelap muncul di Android, unduh APK 1

Google конечно започна да го шири темниот режим во Gmail, една од најновите апликации на компанијата што сè уште треба да се ажурира. Во поставките, сега можете да изберете помеѓу три опции: лесни и темни теми или автоматски да го примените стандардниот систем.

Чекаш? темниот режим во Gmail ? Гугл конечно ја започна имплементацијата со најновата верзија 2019.08.18.267044774 од апликацијата за пораки достапна на Play Store. Оние кои имаат „Гугл пиксел“ можат да уживаат во него неколку дена лансирајќи Андроид 10. Темниот режим на системот до кој може да се пристапи во поставките, автоматски се применува на апликациите на Гугл, но и за компатибилни апликации од трети страни.

Gmail конечно доби темна тема на Android

Конечно, затоа што Гугл вети дека сите апликации ќе бидат конфигурирани во мрачен режим за сите верзии на оперативниот систем пред распоредувањето на стабилната верзија на Андроид 10. Некои апликации се ажурирани во мрачен режим, вклучително и Google Photos, Chrome или Google. Календар. Други како Gmail и Google Play Store сè уште недостасуваат.

Тестови со темна тематика на Gmail беа спроведени во последните неколку недели. Општата дистрибуција започнува со најновата верзија 2019.08.18.267044774 достапна на Play Store. Оваа опција е овозможена од страната на серверот, така што не секој има право во исто време. Доколку е достапно, може да се активира на Општи поставки на Gmail. Мени предметот сега се појавува прв во опциите.

Ако опцијата не е достапна на ваше ниво, треба да почекате. Сепак, проверете дали сте ја инсталирале најновата верзија на Gmail достапна од Play Store. Ако веќе не е за вашиот паметен телефон, сепак е можно да барате АПК.

Преземете ја најновата верзија на Gmail од Play Store

Преземете Gmail 2019.08.18267044774 АПК