GMail ја напушти поддршката на IFTTT од 31 март

GMail ја напушти поддршката на IFTTT од 31 март

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

За промена на API што има за цел подобрување на безбедноста, GMail повеќе нема да може да се користи со IFTTT и веќе нема да биде можно да се користи интеграцијата за паметни команди

GMail ја напушти поддршката на IFTTT од 31 март

Познатиот сервис IFTTT, што овозможува интеграција помеѓу стотици најразлични услуги, повеќе нема да поддржува GMail почнувајќи од 31 март 2019 година. Да, навистина за а промена на пчели, кои имаат за цел да го зголемат безбедност на корисниците, услугата за е-пошта на Google нема да биде дел од огромен број на дополнувања понудени од IFTTT.

Всушност, по промените наметнати од Google на GMail, од почетокот на следниот месец, GMail повеќе нема да се појавува меѓу услугите што ги нуди IFTTT и истата услуга, само ќе остави активна Испратете е-пошта и испратете е-пошта до себе. IFTTT, акроним за Ако ова тогаш тоа, ja објави дека промената нема да влијае на сите други услуги на Google, што, според тоа, ќе остане во корпа на веќе достапни интеграции, напуштајќи ги само оние на GMail.

Дефинитивно мала промена што за многумина ќе влијае не малку, но сепак промена која ќе биде од корист за безбедноста на многумина бидејќи овие типови интеграции, во некои случаи, можат да доведат до хакери и многу големи безбедносни проблеми.

Ја користевте интеграцијата на IFTTT со GMail, јас не, но се надевам дека нема да предизвика пад на услугите поврзани со Google за ваква радикална промена во управувањето со безбедноста.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!