Good Lock за поддршка на функцијата Multi Sound која е мистериозно активна Galaxy Note 10

Good Lock untuk mendukung fitur Multi Sound yang misterius aktif Galaxy Note  10

Можноста за нови одлики за добри заклучувања што може да се воведат на Интернет Галакси Ноут 10 е откриена со промената за најновото ажурирање за додатокот MultiStar Good Lock. Changelog спомена дека ажурирањето додаде нешто што се нарекува „Мулти звук“ и дека оваа одлика ќе биде поддржана на „ограничени модели (како што е претстојната нота10) со одредени и понови верзии на рамката“. да се преселиме на малку претпоставка.

Како што сугерира името, Мулти звук звучи како да дозволи аудио од две апликации да се репродуцираат во исто време кога тие се користат во режимот Мулти прозорец. Сепак, ова е веќе возможно со MultiStar откако ќе се активира опцијата да се изврши апликацијата Multi Window без пауза, па затоа не сме сигурни што ќе донесе Multi Sound на табелата. Можеби ова ќе додаде можност за прилагодување на одделни волумени за секоја апликација во режим Мулти прозорец – веќе може да ја прилагодите јачината на звукот за секоја апликација во апликацијата Samsung Sound Assistant, а можеби Multi Sound ќе ја комбинира таа функција во MultiStar.

Повторно, сето ова е само претпоставка, и не постои начин да се дознаат без дополнителни детали од развивачот на апликации и без да се изврши MultiStar на Galaxy Note 10. Треба да се напомене дека Good Lock и неговите приклучоци не се достапни во секоја земја, па иако Мулти звук излегува дека е одлика што е корисно, не секој што ќе купи 10 ќе може да му пристапи официјално од продавницата Samsung Galaxy. Тоа не значи дека нема да можат да пристапат сè, – тие треба само да ја преземат АПК-датотеката за Добро заклучување и нејзиниот додаток од базата на податоци АПК и да ја инсталираат рачно.

Што мислите за Мулти звук?