Google летови сега предвидува ако авионот е одложен

Одлична вест за „Google“ летовите: од денес ќе ве извести дали вашиот авион е одложен. Вештачка интелигенција за летовите на Google: успева да ги предвиди одложувањата на летот

Пристигнуваат многу важни вести Google летови, услугата на Гугл што ви овозможува да пребарување и закажете летови на воздухот по најдобра цена со споредување и споредување на стапките на сите веб-оператори.

Навистина, неодамна Гугл ја ажурираше својата услуга за летови користејќи вештачка интелигенција. На овој начин услугата ќе може да предвиди i одложувања на воздушни летови. Не, тоа не само што ќе пријави одложен лет, но може прогноза!

Google летови не само што ќе може да собере информации од авиокомпаниите во реално време (ова веќе се случува денес), туку ќе користи анализа на историјата на летот и сопствените алгоритми за учење за да предвиди дека сè уште не се пријавени одложувања од истите компании.

Со летовите на Google можете знајте дали авионот е одложен дури и пред да знае авиокомпанијата благодарение на комбинацијата на минати податоци и вештачка интелигенција. Сите со добро приближување: само одложувањата што АИ на Google ќе ги сметаат за можни со едно веројатност поголема од 80% ќе им се соопштува на корисниците.

Покрај тоа што ќе го пријават одложувањето, „Гугл лет“ ќе може да го обезбеди истото причини за овие одложувања.

Но, вестите не завршуваат овде.

Гугл лет, исто така, воведе можност да им понуди на патниците алатка за споредба на цените на летот. Точно е, оваа функција беше веќе присутна, но сега ќе биде уште подобра благодарение на АИ. Всушност, постои можност за вклучување на услугите што се нудат по секоја цена, основна варијабла за избор на еден лет над друг.

Отсега натаму затоа ќе се прикажат летовите на Google услуги и ограничувања поврзани со различните цени, како што се ограничувања за употреба на воздушниот простор или можност за избор на седиште, како и трошоците за дополнителен багаж.

ЗАБЕЛЕШКА: првично, оваа функција ќе биде ограничен на летови на Америка, Делта и Јунајтед насекаде во светот.

Сите овие карактеристики се во фаза на прогресивно ослободување, па ако сè уште не ги видите во летовите на Google, бидете трпеливи, тие ќе пристигнат во следните неколку дена!

Google летови веќе е многу корисна алатка за оние кои мораат да резервираат лет, но благодарение на машинското учење ќе се подобри понатаму. Како би ги организирале нашите патувања без ваков инструмент?