Google носи нови карактеристики Pixel 4

Google Pixel 4

Како што секогаш ќе речеме, никогаш не е рано за протекување, гласини и шпекулации секогаш кога ќе дојде нов предводник. Единствената разлика сега е во тоа што со „Гугл“, Пиксел 4 почнува да се протекува сам. Можеби компаниите сакаат да бидат пред сите и не сакаат важни информации да бидат познати. Ги споделува официјалните слики, или барем, солзавец за следната генерација Pixel. Најновото што го имаме е листа на нови функции кои исто така се чекаат.

Гугл даде првичен изглед, така што она што го споменавме овде не е гласина или протекување. Овој технолошки гигант објави добра вест на блогот Клучен збор. Првата нова додадена функција е Motion Sense. Ова е овозможено со радар со сензори на движење. Да, истиот тип што се користи за откривање на големи објекти како што се авионите, ќе се користи на Pixel 4.

Гугл доаѓа со помала верзија што може да чита движења и да открие кога сопственикот на мобилен телефон е во близина. Ова работи со нов софтвер развиен специјално за нови пиксели. Соли ја поддржува функцијата Pixel’s Motion Sense. На овој начин, можете да бранувате за да започнете или запрете песна, да прескокнете песна, да замолчите телефонски повик или да одложите аларм.

https://www.youtube.com/watch?v=KnRbXWojW7c

Во однос на приватноста и безбедноста, податоците се обезбедени во безбедносниот чип Titan M Pixel. Тие не се споделуваат со другите услуги на Google, така што сите информации и податоци се чуваат директно на вашиот мобилен телефон. Податоците за отклучување лице, па дури и податоците за сензорот Соли се зачувуваат и обработуваат на уредот. Нема потреба да одите на облак или преку Интернет само за да пристапите до чувствителните податоци.

Следно е Отклучување на лице. Гугл ја смени играта со тоа што Соли ќе го активира сензорот за отклучување на лицето. Веднаш штом ќе го собереш телефонот, тој ќе се отвори бидејќи уредот знае дека сте вие. Исто така, функционира дури и наопаку, овозможувајќи посигурна апликација или потврда за плаќање. Не мора да го ставате екранот пред лицето за да го отклучите уредот бидејќи мобилниот телефон може да го препознае сопственикот.