Google создава апликации за пораки за деловни активности што комбинираат Gmail, Hangouts, Drive

Google membuat aplikasi perpesanan untuk bisnis yang menggabungkan Gmail, Hangouts, Drive

Гугл започна со неколку апликации за размена на пораки со текот на годините, а според новите извештаи, ќе лансира и други.

За Google се вели дека работи на нова апликација за пораки за бизнис, која ќе комбинира неколку постојни апликации во една. Извештај од Информации рече дека апликацијата ќе ги комбинира Gmail и Google Drive, како и Hangouts Meet и Chat Hangouts за разговор со видео и текст, соодветно.

Оваа нова апликација за пораки, наводно, е водена од тимот на „Гугл Облак“ и се вели дека е под тестирање во „Гугл“. Сè уште нема збор за како што се нарекува, но се смета дека е дел од алатките за продуктивност на Интернет на Google Apps.

Со сите апликации за пораки што Гугл ги започна до денес, јасно е дека компанијата сака да биде начинот на кој комуницирате со другите. Постои апликација за пораки за Android за редовни потрошувачи и со оваа претстојна апликација, изгледа дека Google сака парче деловна пита што во моментот ја добиваат апликации како што се Slack и Microsoft Teams.

Поради големината на Google, може да се заинтересира од деловните корисници со претстојните апликации. Сепак, можеби е тешко да се префрлат деловните активности од една апликација за пораки што ја користат во една сосема нова услуга, така што Google може да се соочи и со некои тешкотии со следната апликација за пораки.