Google тајно ја тестира услугата за претплата „Play Pass“

HD Tecnología

Претходно оваа година, Apple беше објавен Јаболко аркада, месечна услуга за претплата која обезбедува пристап до библиотеката за игри (вклучително и некои ексклузивни наслови). Apple Arcade сè уште не е официјално лансиран, а Гугл тестираше и своја услуга, наречена Играј премин

Инвеститорот XDA откри доказ минатата година дека Google работи на услугата Play Pass, но сега компанијата почнува да го тестира. Добивме следнава слика од екранот од читателот, покажувајќи ја страницата за регистрација за Play Pass и месечна претплата од 4,99 $. Се разбира, цената може да се промени пред конечното лансирање.

За разлика од Apple Arcade, Google Play Pass ќе вклучува игри и разни апликации. И на Google Play ќе ја видиме цената на едно купување и ќе забележиме дека е достапна на Play Pass.

Според самата страница на Google Play:

“Прелистајте ги избраните каталози што се движат од игри со мозаик до висококвалитетни музички апликации и повеќе. Со Google Play Pass, можете да пристапите до стотици премиум апликации и игри без реклами, такси за преземање или купувања во апликација. “

Поточно, Play Pass е дизајниран не само така што апликацијата е бесплатна и нема реклами, туку и така што сите дополнителни и платени содржини од оригиналната апликација првично се отклучуваат.