Google ќе ви овозможи да го поставите времето за задржување на податоците

Навремено бришење на податоците на Google

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Ако сте загрижени за вашата приватност, Google ќе ви овозможи да поставите временски рок, по што вашите податоци ќе бидат избришани

Приватност на Google: beе биде можно да се постави времето за задржување на податоците од 3 месеци до 18 месеци

Гугл ќе дозволи изберете колку долго да ги чувате вашите податоци за период од 3 до 18 месеци, и по периодот наведен во поставките од страна на корисникот, податоците ќе бидат избришани од серверите на Google. Ова уште еднаш за подобрување на приватноста на корисниците, со можност дека без наша интервенција историја на локација, оние од навигација и други без наша рачна интервенција, што оди избришете ги старите податоци зачувани на серверите на Google.

Е ‘ Гугл самата да се огласи за неа блог новиот начин за зачувување на нашите податоци и приватност и од наредните недели, директно од поставките на нашата сметка на Google, како од мобилен така и од работната површина, ќе можеме да изберете ги различните времиња на заштеда податоците во Google и потоа оперирајте ги целосно откажување или чувајте го сè.

Така кратко, Гугл ќе дистрибуира ажурирање од страна на серверот, што ќе ви овозможи да го поставите рокот, од 3 до 18 месеци, каде податоците ќе бидат зачувани на серверите на Гугл, а по крајниот рок тие ќе бидат избришани засекогаш. Сепак, во поставките сè уште ќе биде можно да се продолжи рачно бришење од сите податоци на страницата за управување со задачи потоа кликнете на различните врски Управувајте со активности во секое поле откако ќе се најавите со сметката на Google.

Уште еден чекор да се прилагодиме на последниот Директива за приватност на БДПР што ни овозможува да добиеме поголема контрола врз нашите податоци, нудејќи поголема безбедност на местото каде што чуваме лични податоци, нудејќи ни можност самостојно да ги избришеме.

Ѓоперацијата е прикажана во следниот GIF.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!