Google ќе интегрира снимање на повици на Android

Google akan mengintegrasikan rekaman panggilan di Android 1

Една од најпосакуваните опции за група важни корисници е снимање (со транскрипција) говорни повици. Иако има многу апликации на Android, легитимни и нелегитимни, што ви овозможуваат да ја извршите оваа задача, реалноста се должи на нејзините правни импликации, ова е многу ограничена функција што дури и Гугл запре.

Всушност, компанијата блокира снимки за повици од Android Pie, откажувајќи многу апликации кои користат позадини и интервенција повик за Снимајте аудио на партнерот. Сега се чини дека тој преиспита и подготвува нова верзија на својата апликација за мобилни телефони со Android со две многу интересни одлики во овој поглед.

Од една страна, компанијата сака да интегрира говорни записи директно од апликацијата, иако не е познато дали сите повици или остварени преку VoIP. Освен ова, инвеститорот пронајде линија на код што вклучува порака што ќе биде прикажана пред да започнете со снимање: Google Phone 44 вклучува одрекување што ќе биде прикажано пред да може да започне со снимање, известувајќи го корисникот дека дозволата на вашиот соговорник можеби ќе треба законски да ја сними.

Исто така, за да се осигура дека сите страни знаат кога снимаат или не, се чини така Глас ќе објавува секој пат кога снимањето започнува или завршува.

Заедно со снимањето на овој говорен повик, се чини дека Гугл исто така има можност да копира говорни повици на текст во иста апликација и како ќе биде интегриран во неговиот преведувач по завршувањето. Деталите за сега се ретки, но Гугл покажа во минатото колку добро функционираат аудио-транскрипциите на англиски јазик.

👇 Повеќе на Хипертекст