Google Chrome ќе ви овозможи да ги контролирате медиумите од друга картичка

Google Chrome ќе ви овозможи да ги контролирате медиумите од друга картичка

Завршија времињата кога се отворија многу картички, и одеднаш една од нив започнува да свири музика. Главно заради воведените стандарди, кои главно не овозможуваат репродукција на мултимедија, кога не се во преден план. Меѓутоа, ако тоа се случи, тогаш Не е тешко да се следат точните картички со нивно обележување. Во меѓувреме, можеби некои сакаат да играат музика или филмови во позадина. Гугл сака да помогне во контролата на таквите медиуми, без притоа да се врати на точната страница.

Дали играте медиуми на друга картичка? Не мора да го сторите тоа повторно во Chrome за да ги контролирате

контрола на мултимедијална репродукција на Google Chrome хромономија

Се разбира, ова се однесува на прелистувачите Chrome, и сè изгледа како што можете да видите на екранот погоре. Во моментов, Google ќе обезбеди ново решение во рамките на Chrome Canary, кое е една од првите верзии на апликацијата, што е далеку од стабилно. Сепак, ништо не ве спречува да проверите како работи и самата мултимедијална контрола. Т мора да се активира со негирање на следното знаме:

хром: // знамиња / # -глобула контролни медиуми

Исто така, можете да кликнете на врската погоре за да одите директно на соодветните поставки. Работниот принцип сега е многу едноставен. Ако медиумите играат на една од картичките, можете да го контролирате со паузирање, играње и движење во двете насоки. Без сомнение, ова решение ќе работи заедно со YouTube Music и други услуги што ви овозможуваат да играте списоци.

Погледнете исто така: Samsung Galaxy A80 во Полска! Тоа е скапо, но не и без оригинални решенија.

Каде ќе се преземе Chrome Canary? Курс со Веб-страница на Google, што исто така покажува дека ова е верзија на развивачот и индивидуалните верзии може да бидат нестабилни. Сепак, ништо не ве спречува да инсталирате два прелистувачи Chrome истовремено. Едниот за тестирање на нови решенија, другиот за секојдневна работа. Во меѓувреме, мултимедијалната контрола треба, со последователни ажурирања, за возврат да оди на Chrome Dev, Chrome Beta и стабилната верзија на Chrome. Се разбира, ако Гугл не избледне.

rdo: Android полиција

  • хром
  • Гугл
  • Сподели на Фејсбук