Google Maps додава нов слој со Street View на неговиот интерфејс

Cara mengaktifkan Street View di Google Maps untuk Android

Гугл е гигант со многу голема големина. Ние мора да престанеме да сфатиме колку е голема компанијата за тоа одлучено во тоа време не само што го мапираше светот да поседува што е еден од најдобрите системи за мапирање на планетата, туку и да ги фотографираме улиците за да ни овозможи пристап до милиони патишта

Street View не е нов производ, но навистина не е лесно да се отвори во апликацијата Google Maps за Android.

Со најновите промени што ги гледаме во апликацијата, може да се користи како слој на информации.

Како да овозможите Уличен приказ на „Карти на Google“ за Android

Доколку ја ажуриравте апликацијата на Google Play Store (во бета верзија, бидејќи сè уште не ја достигна стабилната верзија), можете да проверите дали има нов слој во интерфејсот на апликации. За да ја активирате, мора да кликнете на иконата на слојот во горниот десен агол на картата.

Таму ќе кликнете на последната опција, Street View и ќе видите како сите светли патеки се осветлени сини. Можно е да ја поставите мапата во режим на сателит или во нормален режим, без оглед на тоа дали ќе го овозможите Street View.

Кога ќе завршите, можете да кликнете каде било на патот и системот ќе се активира во таа област. За да излезете, едноставно притиснете го задното копче или стрелката во горниот десен дел од апликацијата.

Google Maps додава нов слој со Street View во неговиот интерфејс 1

Ве потсетуваме дека има области каде Google не може да влезе како приватен пат и многу пешачки дел не се фотографирани, иако многу други користат иста камера што го инсталира нивниот автомобил, но е поставена во специјален ранец.

Ако сакате да пробате нови опции, мора да се регистрирате во пробната верзија на апликацијата на оваа врска.