Google Maps за Android, ја подобрува интеграцијата со Street View

Google Maps para Android, mejora la integración con Street View 1

Google Maps за Android, ја подобрува интеграцијата со Street View 1

Уличниот приказ е една од најдобрите карактеристики на Гугл мапи. Ви овозможува да се спуштите на улично ниво и да ја „патролирате“ областа што треба да ја посетите. Користењето Street View од работната верзија на „Мапи“ е исклучително едноставно и интуитивно. За жал, истото не може да се каже и за мобилната верзија. Примена на Гугл мапи, и во верзии Android и iOS, поддржува Уличен поглед, но го отежнува користењето. Поради оваа причина, програмерите зачекорија да го решат проблемот.

од верзија 10.23.4 на Google Maps Новата функција е вметната во табулаторот “Истражи” што ви овозможува пристап до Уличен приказ во неколку едноставни чекори. Во моментов, новата функција е достапна само на Android, но не исклучува дека во наредните недели ќе биде објавена и за iOS. Благодарение на новиот дел внатре “Да се ​​истражуваат” можно е да се провери кои патишта се опфатени Уличен поглед и кога ќе кликнете на екранот, веднаш ќе се појави полето со преглед на ниво на улица.

Како да се користи новата функција Street View за „Карти на Google“

Целта на развивачите на Google е да го олеснат пристапот до Street View од апликацијата. Новата воведена функционалност оди во оваа насока. За да го користите, треба да пристапите Гугл мапи и кликнете на иконата под вашата слика. Е за Истражете го јазичето што ви овозможува да го промените видот на прикажаната мапа. Сега Google додаде ново ниво специјално посветено Уличен поглед.

Со кликнување на неа, се прикажани сите области опфатени со услугата и кога ќе допрете на улица, Street View се отвора автоматски. На овој начин активирајте го уличниот поглед Едноставно и непосредно.

Кога ќе се активира новата функција

За корисниците на Android веќе достапни: мора Ажурирајте ја апликацијата Google Maps до верзијата 10.23.4. На iOS треба да пристигне наскоро.