Google: New Home Mini како Nest Mini со подобар звук

Google: Neuer Home Mini als Nest Mini mit besserem Klang
Слика: Google

Google работи на ре-објавување на Google Home Mini, најевтиниот паметен звучник на „Асистент“ на Google. По внатрешното спојување на тимот на Рума и Саранг, ќе биде лансиран нов звучник како Nest Mini.

Како 9to5Google Од сигурни извори, новиот звучник Nest Nest е исто така дизајниран да обезбеди интегрирано поставување wallидови и погласен звук, погласно со повеќе бас од Home Mini. Изворот не може да каже точно како изгледала монтирањето на wallидот, но може да биде само дупка на дното на звучникот за да може да се закачи на завртката. Дизајнот на звучниците не треба да биде значително различен од првата генерација, но можеби само малку поголем – овој чекор исто така Amazon оди кон новиот Echo Dot за да реализира подобар звук.

Нови функции, кои сè уште недостасуваат во детали

Покрај тоа, новата Nest Mini ќе има аудио порт од 3,5 мм, како и понуди на Amazon Echo Dot. Дали функционира како влез или излез во Nest Mini не е познато. Покрај тоа, звучникот ќе обезбеди одредена форма на откривање на близина, бидејќи тоа се применува, но исто така е сè уште непознато. Истото важи и за цените, иако може да се претпостави дека ќе биде околу 50 евра и со тоа на ниво на конкуренција.

Преминете од гнездо во Google со ограничувања

Со Google Nest Hub (Тест) и Nest Max Hub, Гугл започна да носи производи од дома под брендот Nest на пазарот. Пред само неколку дена, Google исто така создаде опција за пренесување на корисничките сметки на Nest на сметките на корисниците на Google, како дел од отстранувањето на програмата „Works with Nest“, со што беа елиминирани и функциите на фотоапаратот IFTTT и Nest. Поддршка за водечки Alexa вештини. Сè уште нема присила да се префрлат сметките на корисниците на Nest на сметките на Google. Услугата за автоматизација IFTTT во моментов предупредува на промени кои не можат да бидат откажани.

Не мигрирајте ја сметката на Nest на сметка на Google. Префрлувањето на сметката на гнездо ќе предизвика прекинување на IFTTT и другите дела со интеграција на гнездо. Овој процес не може да се врати. Не го исклучувајте Гнездо од IFTTT по 31 август затоа што нема да можете повторно да се поврзете. Овие се корисници кои не ги префрлиле своите сметки на сметките на Google.

IFTTT