Google News ќе се затвори во Европа

Google News ќе се затвори во Европа

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Google News е подготвен да ги затвори своите врати низ Европа ако помине член 11 од Директивата за дигитално авторско право на Европската унија. Неверојатно е, но затворањето на услугата во Европа не е апсурдно

Google News ќе се затвори во Европа ако се променат законите

Гугл може сериозно да се затвори неговата служба за новости, Google News, како резултат на неодамнешните измени во Европска заедница. Сè е секогаш дел од славните Член 11 на Директивата Авторско право на ЕУ, дека ако требаше да помине, тоа би можело да создаде многу проблеми за мрежата и особено за агрегаторите на вести, како Google News, кои на најекстремен начин би можеле да затвори засекогаш.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Гугл пребарува без слики? Обвинете ја реформата на ЕУ за авторски права

Ако реформата наАвторско право на ЕУ треба да се одобри, Google News може да се затвори на европска територија, бидејќи членовите 11 и 13 би им наметнале на агрегаторите на новости, а плаќање само за да се прикажат слики и делови од вести што ќе бидат прикажани на нивните портали, кои треба да бидат платени директно на авторите.

Ова се преведува на а цена премногу висока за плаќање за Google News и слично, што може да донесе одлука за драстично решение за затворање на Google News, но што исто така може да го загрижи YouTube, со член 13, кој ќе обезбеди блокирање на сите видеа со содржина заштитена со заштитени права.

Претходно, Гугл ги покажа ефектите од членот 11, со страницата за резултати од пребарувањето без слики со само неколку текстови и сега започна понатамошна провокација, најавувајќи затворање на никој друг освен Google News.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!