Google Pay ги следи другите апликации и исто така се стемни во режим

режимот на плаќање на Google е мрачен

Гугл започна да објавува нова верзија на апликацијата Google Pay, со измени што сега овозможуваат мрачен режим. Новата функција го следи трендот на оперативниот систем и автоматски ја прилагодува бојата во темнина за корисниците кои користат барем Android 9 Pie.

режимот на плаќање на Google е мрачен

Дигиталниот паричник на пребарувачот на гигантот започна со тестирање на темниот режим со неколку корисници во текот на вториот квартал од оваа година, но дури сега е ослободен од пакетот на оваа личност. За разлика од другите апликации, на Google Pay нема да најдете клуч што го менува неговиот изглед.

За да ја направите апликацијата темна, мора да ја извршите барем Android 9 Pie, да ја имате верзијата со апликација 2.96.264233179 и да изберете темна тема во поставките на системот. Google Pay тогаш ја почитуваше одлуката и предизвика да се промени интерфејсот на компанијата.

Ажурирањата ќе бидат испратени во фази до сите корисници. Го тестирав на три различни паметни телефони, сите со апликацијата Android 9 Pie и ажурираната Play Store до најновата верзија. Ниту еден од оние што платиле на Google не пристигна на 2,96, па дури и со присилно преземање на оваа верзија преку APK Mirror, мрачниот режим сè уште не се појави – тој е поставен на сите уреди во поставките на системот.

Мислам дека е подобро да почекаме за официјалната верзија на Play Store. И разбираш

Со информации: Android полиција.