Google Photos конечно започна со групирање на лица во Европа, за да можете да го активирате

Google Foto akhirnya meluncurkan pengelompokan wajah di Eropa, sehingga Anda dapat mengaktifkannya

Пред некое време Google Photos премиер една од најинтересните функции: групирање на лица. Овој систем се состои од апликација “препознавање” на лицата што се појавуваат на вашите фотографии, групирање на нив и обележување на нив по име. На овој начин, секогаш ќе имате фотографии од X лица особено.

По некое време достапно во Соединетите држави и неколку европски земји (иако некои го активираа со поврзување преку VPN), конечно се чини дека стигна до целиот континент како што известуваат од Engadget.

Групирањето на лица врз основа на Google Photos ги организира вашите фотографии според тоа кој се појавува во нив

Ако сте корисник на Google Photos, веќе знаете Вашиот интегриран пребарувач: ви дозволува да најдете фотографии што одговараат на термините што ги внесовте. Ако напишете „плажа“, тоа ќе ја покаже фотографијата што ја снимивте тој ден на плажа, ако ставите „огномет“ може да ја врати сликата што ја снимивте во Сан Хуан.

Сега можеш го стори истото со името од пријатели, семејство и други. Апликација ќе направи еден вид „албум“ со секое лице Ги наоѓате и ги допирате, ќе пристапите до сите фотографии каде што лицето се појавува.

За да го активираме, ќе ги следиме овие чекори:

  1. Отворени сме Google Photos.
  2. Ние играме икона со три реда хоризонтална (во горниот десен агол).
  3. Избираме Поставки.
  4. Влегуваме Групни слични лица.
  5. Ја активираме опцијата Групирање на лица.

Исто така се препорачува изгради “јас” така што апликацијата знае кој сте – и на тој начин може да одговори ако ги пребарувате вашите фотографии – и активирајте ги «Покажете миленичиња со луѓе» па уште еднаш пребарувачот ви дозволува да направите комбинации како „Пепе и Тоби“, на пример. Бидејќи да, тоа ги идентификува и животните.

Откако ќе ја извршите оваа функција, ќе уживате во сите системи каде што сте најавени со вашата сметка на Google (Фотографии): на други телефони, на таблети, на веб …

Може да го обележите секое лице за да обезбедите идентитет (за да можете да пребарувате фотографии во апликацијата)

Можеби ве интересира: Галерија Оди, нова офлајн и лесна галерија од Google

Бидете внимателни затоа што откако ќе го активирате, ќе потрае долго време да ви го покаже првиот „албум“. Разговаравме со часови. Ова ќе биде достапно. во делот „Албум“ од Google Photos.

Потоа, веднаш штом ќе се појави првата група на лица, треба да го сторите тоа дајте име, така што лицето има идентитет. Исто така, запомнете секогаш кога фотографирате нова фотографија (поточно, синхронизирање со Google Photos) тие автоматски ќе бидат достапни во нивните соодветни групи.

Обично, откривањето на Google Photos е доволно длабоко за да не остави фотографии (всушност дури препознајте видео), но точно е дека ако лицето се појави на грб на нашиот имиџ, повеќе нема да биде достапно во неговата група. За среќа, компанијата е на работа систем за рачно обележување кој ќе ја види светлината „наскоро“.