Google Photos: Можете да обоите фотографии во црна и бела боја

Google Photos: Можете да обоите фотографии во црна и бела боја

SoyTecno секогаш ви кажува што е ново. И Google Photos поставување многу нови функции за вашите клиенти да им се допаднат, елиминирајќи ја целата можна конкуренција. Една од овие нови функции е идеална за носталгија, вчерашни loversубовници: Фотографија во боја во црна и бела боја.

Оваа нова алатка што ќе дојде во идните ажурирања на „Фотографии на Google“ ќе биде можна преживејте го минатото со само неколку пати кликнување на неколку пати, многу брзо. Карактеристики кои го претвораат во одлична опција во споредба со Photoshop, за што е потребно да се има одредено знаење за да се спроведе процесот.

Google Photos

Вештачката интелигенција ја открива целата содржина на слика и им дава боја. Резултатот е, според тоа, проценка (Кредит: СојТецно)

Со анализата на кодот на апликацијата е дозволено да ги најдете овие информации. Во моментов, функција за боење на фотографии од минатотоОва ќе биде достапно само во бета Google Photos. Сепак, тој има зелено светло, така што е веднаш достапен за сите Корисници на Android

Ако не сакате да чекате и не знаете како да користите Photoshop за да обоите црно-бели фотографии, ја препорачуваме следната страница: Боја SG. Само кликнете на reCaptcha за да активирате копче што ќе ви овозможи да испратите слики од вашиот компјутер.

Повеќе функции што доаѓаат во „Фотографии на Google“

Google Photos

Неодамна ви кажавме дека Spotify се приклучи на режимот од Приказна. Да, Google Photos е друга апликација што се наоѓа на овој воз, иако со цел да се сеќаваме на минатото. Спомени (Спомени) тоа ќе биде име Приказна во апликацијата за фотографија на Google.

За разлика од социјалните мрежи, кои со години ја користат оваа функција, приказните за оваа платформа ќе бидат поорганизирани. Тие ќе ви овозможат да ја прикажете годината што ќе се прикаже сликата, исто така, прилагодете ја; Можете да го направите исклучиво од вашето домашно милениче или партнер.

Можеби Спомени Не стигнувајте до Google Photos со исто име, но апликацијата ќе има своја приказна наскоро. Покрај тоа, таа ќе има „паметна рамка“ за вашите омилени фотографии.

Текстот за пребарување доаѓа

Не бидете збунети: не зборуваме за пребарувања што можете да ги правите секој ден на Google, на пример. Разговаравме нови можности да најдете фотографии засновани врз текстот што го содржат, а не со специфични имиња. Ако сте еден од оние што обично не ги насловуваат нивните фотографии, оваа нова функција може да ви помогне при пребарување.

Овие информации не произлегуваат од анализата на Google Photo APK, туку доаѓа директно од компанијата. Преку порака објавена на Твитер, портпарол на компанијата изјави дека наскоро ќе биде можно да се пребарува и на овој начин. Секако Функцијата на леќите ќе биде дел од процесот.

Пребарувањето на слики со текст ќе биде достапно во наредните недели, како што е наведено од Google.

Вие исто така може да ве интересира:

Коментар