Google Photos може веднаш да ви овозможи да нарачате отпечатоци истиот ден преку вашиот телефон

Google Foto mungkin segera mengizinkan Anda memesan cetakan pada hari yang sama melalui telepon Anda

Google Photos наскоро ќе добие нова опција што ќе ви овозможи да нарачате отпечатоци на фотографии директно преку мобилната апликација за преземање во истиот ден.

Можно е да нарачате отпечатоци преку Google Photos веќе некое време (може да дизајнирате и да нарачате книги за фотографии за вас од 2017 година), но истрагата на 9to5Google откри дека може да има многу побрза услуга на патот наскоро.

Солза на Google Photos 4.24 за Android откри повици на стандардни 4x6in отпечатоци на фотографии за „истовремено снимање од CVS или Walmart“.

Не се споменува друга компанија, така што се чини безбедно да се каже дека оваа услуга ќе биде ограничена на корисници во САД на почетокот, но може да не важи долго. Иако нејзината услуга за книги започна во САД, Google наскоро се прошири во Канада, Германија, Велика Британија и Франција.

Плашливо мислење

Оваа апликација содржи и некои ознаки на платно, кои ќе бидат достапни за корисниците на Google Photos кои сакаат да стават грав на нивните wallsидови. Willе биде достапен во три димензии: 8x8in, 11x14in и 16x20in, со избор на црно-бел обвивка (така што сликите не се протегаат околу работ на рамката).

Гугл не кажа која компанија ќе обезбеди отпечатоци од платно, но ниту CVS ниту Walmart не понудија да ги земат во истиот ден, па се чинеше дека е истиот снабдувач што ракуваше со книги со фотографии.

Овие опции сè уште не се достапни во апликацијата, и не постои гаранција дека тие ќе постојат, но тајкаун како овој често открива карактеристики што се во фаза на развој. Ако и кога пристигнат, тие ќе бидат практичен начин да ги однесете вашите омилени грав од вашиот мобилен телефон и во формат каде што ќе можете да уживате во нив секој ден.