Google Photos ќе прикаже преглед на видеото во временската рамка

Foto Google akan menampilkan pratinjau video di timeline 1

Google Photos ќе прикаже преглед на видеото во временската рамка 1


Google Photos ќе прикаже преглед на видеото во временската рамка 1

Google Photos е една од најпознатите препорачани апликации на оваа веб-страница. Без разлика дали користите Android или iOS, како Google или не, мора да признаете дека оваа апликација е многу корисна за многу луѓе, вклучително и за мене.

Згора на тоа, луѓето го користат заради неограничената можност да направат резервни копии на слики и видеа со висок квалитет за сите платформи и да не ја спомнуваат извонредната моќност на филтрите што ги имаат што може да се користат за пребарување практично на што било поврзано со фотографии.

Друга придобивка од оваа апликација е постојаното ажурирање што го поправа малку по малку. Без да продолжи понатаму, пред неколку недели, тој доби ажурирање што го активираше темниот режим.

Проблемот со толку многу ажурирања е што многу пати зголемувањето не се забележува. Поточно, имаме една недела со ажурирања со кои дојдовме да разговараме денес, и никој не обрнува внимание. Од друга страна, Google обично не вклучува записник за промени во ажурирањата на своите апликации, така што понекогаш е тешко да се реализираат.

Првата и можеби најважната промена ја забележа вчера Google 9to5. Најновата верзија на Google Photos ви овозможува да видите 5 минути преглед на видеото во временската рамка за фотографии. Видеото на Timeline прикажува преглед од 5 секунди што се игра едно по едно, сè додека не се постигне крајот. Функцијата во функција можете да ја видите во видеото подолу.

Функцијата за преглед на видео се чини дека работи за сите компатибилни верзии на Android, што значи дека не е ексклузивно за Android Q или други, како некои претходни функции. Прегледот работи на локална содржина и резервна копија на содржината на “Месец“И”Комод“Гледано од верзијата 4.20 што веќе може да се преземе од Play Store.