Google Pixel 4 ќе има приказ од 90Hz како OnePlus 7 Pro

pixel 4 90hz display

Иако самиот Гугл одлучи официјално да ги потврди деталите за претстојните телефони Pixel 4, 9to5 Google известува дека телефонот ќе има дисплеј 90Hz сличен на оној што се наоѓа на OnePlus 7 Pro. Екранот што работи на 90Hz во споредба со стандардот во индустријата 60Hz изгледа многу поздрав во работењето отколку да се движите до игри и репродукција на видео.

Изворот тврди дека мобилниот телефон ќе има 5,7 инчен и 6,3 екран, со што редовниот екран на Pixel 4 е малку поголем од обичниот Pixel. 3 XL има 6.3in екран, но има голема крива што не очекувавме. на 4 XL.

Со целосна резолуција на HD + на 4 и Quad HD + на 4 XL, обајцата ќе имаат функција од 90Hz, што Google ја нарекува Нежните екран. OnePlus 7 Pro неодамна ја постави оваа неверојатна технологија, но ја има и на Razer Phone и Razer Phone 2.

Во извештајот на Google 9to5 исто така се тврди дека новиот Pixel ќе добие 6 GB RAM меморија. На Google се чини дека смета дека на телефонот не му треба многу RAM меморија, но проблемите со меморијата документирани во Pixel 3 и 3 XL поинаку сугерираат. Со некои телефони со Android кои издаваат 10 или 12 GB RAM меморија во 2019 година, дури и 6 GB е конзервативен од Google, па затоа мора да видиме дали опстојува или не.

Епл Бидејќи iPhone нема многу RAM меморија како Android телефоните на Apple контролираат хардверски и софтверски имплементации, така што тие можат да ги оптимизираат и двете да работат заедно, а не премногу да одредуваат хардвер за надминување. Всушност, „Епл“ не ни кажува колку RAM меморија има iPhone – компаниите како „iFixit“ треба да го искористат за да дознаат.

Гугл се надева дека контролирање на хардверот и софтверот на ист начин како што не мора да зголеми повеќе RAM меморија, заштедувајќи ги трошоците на телефонската линија Pixel што останува специјализиран производ кој не продава на глобално ниво.

Очекуваме Pixel 4 и 4 XL да бидат промовирани на Google Made настанот од Google во октомври. Прочитајте сè што треба да знаете за мобилните телефони овде.