Google Pixel 4 ќе се пофали со подобрен режим за ноќно гледање

Google dapat menyiapkan versi 5G dari Pixel 4 XL 1

Гугл Тој има намера да го обнови своето семејство со хардверски производи во текот на октомври, а еден од главните протагонисти на настанот е Пиксел 4. Во последните неколку недели протекоа некои од неговите одлики; денес 9to5Google донесе нови информации за задни камери, чиј дизајн ќе донесе голем квадратен модул. Според споменатиот метод, мобилниот телефон ќе има Подобрен е режимот за ноќно гледање.

Подобрениот режим на ноќно гледање ќе овозможи фаќање на starвездено небо

Да бидам поконкретен, тоа е брзина на обработка и други општи функции поврзани со перформансите на модалитетот. Неговата способност да се спомене земете chesвездени небо, практика позната како астрофотографија. Стратегијата е јасна, повторно подигнете го списокот на ноќна фотографија на мобилни уреди.

Горенаведените карактеристики, кои се значително ги зголемува ноќните улоги благодарение на АИ, дебитираше претходната година со Pixel 3, а подоцна се прошири и на постарите модели. Без сомнение, станува главна новина на терминалот. Другите производители ги следат своите сопствени модалитети кај уредите со висок квалитет, како што се Samsung Galaxy S10 или Huawei P30 Pro.

Според изворите, Пиксел 4 ќе се пофали и “Режим на движење”, со кои корисниците можат земете снимки од сцени со многу движење, како спортски активности. Планот на Google е да им пристапи на предлозите понудени од независни камери со повисоки перформанси. Се разбира, во овој момент нема информации што укажуваат на доаѓање на старите пиксели на овој начин.

Најновиот извештај, дистрибуиран на ист начин, предвидува дека Pixel 4 ќе направи скок кон конфигурација три камери. Twoе се задржат два сензори од 12 мегапиксели, но третиот е а Телефото 16 пратеник. Што се однесува до OLED екраните, помалите модели ќе достигнат 5,7 инчи, додека во варијантата XL тоа ќе биде 6,3 ”.