Google Pixel 4 vs Pixel 4 XL: Која е разликата?

Google Pixel 4 vs Pixel 4 XL: Apa perbedaannya?

Постојат неколку протекувања околу Google Pixel 4 и Pixel 4 XL, вклучително и некои потврди за дизајн и одлики од самиот Google, но како се очекува тие да се споредат едни со други?

Следниве се спецификациите на Pixel 4 и Pixel 4 XL кои, наводно, се контрадикторни едни со други.

Што се очекува истото?

 • Дизајнот
 • Задна камера
 • Процесор / RAM / меморија
 • Софтвер и карактеристики

Google Pixel 4 и 4 XL се очекува да имаат системски заден фотоапарат во квадратно куќиште, како и контрола на движење и Отклучување на лице благодарение на радалниот чип на Google со седиште во движење Соли.

Двете уреди исто така се очекува да прикажат рамка на горниот дел од нивниот екран и се надеваме дека и двајцата работат на платформата Snapdragon 855 на Qualcomm. Никој не нуди поддршка за microSD, како што е случајот со сите уреди Pixel, и никој нема 3,5 милиметарски приклучок за слушалки.

Искуството со софтверот без сомнение ќе биде сосем идентично, при што и двајцата се очекува да бидат лансирани на Android Q и се надеваме дека обајцата нудат многу сличен дизајн, евентуално со два задни тонови и копче за напојување што се држи од останатиот дел од телото.

Што се очекува да се разликува помеѓу Pixel 4 и Pixel 4 XL?

Многу се очекува да се префрлат помеѓу мали и големи во однос на претстојните уреди Pixel, но нема да има мала разлика исто така.

Физичка големина

 • Пиксел 4: 147 x 68,9 x 8,2мм
 • Пиксел 4 XL: 160,4 x 75,2 x 8,2 mm

Не е изненадувачки, се очекува Google Pixel 4 и Pixel 4 XL да се разликуваат во однос на физичката големина.

Според гласините, Google Pixel 4 ќе биде 147 x 68,9 x 8,2 mm, додека Google Pixel 4 XL ќе биде 160,4 x 75,2 x 8,2 mm.

Екран

 • Пиксел 4: Помеѓу 5,6 и 5,8 инчи, Full HD +
 • Пиксел 4 XL: Помеѓу 6,2 и 6,4 инчи, Quad HD +

Како и со секое физичко стапало, големината на дисплејот се очекува да се разликува помеѓу Pixel 4 и 4 XL. Пиксел 4 се тврди дека има екран помеѓу 5,6-инчи и 5,8-инчи, додека Pixel 4 XL се вели дека нуди дисплеј помеѓу 6,2-инчи и 6,4 инчи.

Не се дадени детали во истекувањето поврзано со резолуцијата, но Pixel 3 XL има Quad HD + резолуција, додека Pixel 3 има целосна HD + резолуција, така истото важи и за уредите Pixel 4.

Предна камера

 • Пиксел 4: единечна предна камера
 • Пиксел 4 XL: Двојна предна камера?

Гугл објави слика на која се покажува сензорот на горниот дел од екранот Пиксел 4, а видлива е и леќата на предната камера.

Сè уште не се откриени детали за Pixel 4 XL, па засега е нејасно дали ќе понуди единечен сензор кој е ист како Pixel 4, или дали Google ќе ја задржи двојната предна камера на Pixel 3 XL за нејзина замена.

Батерија

 • Пиксел 4: Околу 3000mAh
 • Пиксел 4 XL: Околу 3500mAh

Pixel 4 и Pixel 4 XL се очекува да понудат различни капацитети на батеријата, како и Pixel 3 и 3 XL.

Специфичен капацитет сè уште не е откриен, но има околу 500mAh разлики помеѓу Pixel 3 и 3 XL, така што нема да бидеме изненадени од сличностите помеѓу Pixel 4 и 4 XL.

Цена

 • Пиксел 4: Од околу 699 фунти?
 • Пиксел 4 XL: Почнувајќи од 799 фунти?

Во моментов нема детален преглед на протеконите Pixel 4 и 4 XL, но нема сомнение дека ќе има разлика во цената помеѓу двата модела кога е лансиран, како што очекувавте.

Во моментов има околу 130 фунти разлика помеѓу Pixel 3 и 3 XL во моментот, така што очекуваме барем 100 фунти помеѓу Pixel 4 и 4 XL, при што поголемите модели природно стануваат поскапи.

Заклучок

Засега повеќето информации за Pixel 4 и 4 XL се шпекулации, иако знаеме дека системот за задна камера во квадратно куќиште ќе биде присутен, како што се контрола на движењето и Face Unlock.

Шансите се, Pixel 4 и 4 XL ќе понудат слично искуство во дизајн, хардвер и софтвер, иако очекуваме разлики во капацитетот на батеријата, цената, дисплејот и големината на стапалото.

Оваа одлика ќе ја ажурираме кога ќе бидат откриени повеќе информации, како и кога ќе бидат откриени официјални детали. Засега, прочитајте ги нашите гласини за Pixel 4 и 4 XL за сите најнови протекувања и потврди.