Google Play Pass, алтернатива на Apple Google Arcade за уреди со Android

Google Play Pass, alternatif untuk Apple Google Arcade untuk perangkat Android

Google Play Pass, услуга за игри за претплата на Google

Денес настанот ќе го одржи Apple и надвор од новиот iPhone и некои изненадувања во хардверскиот проблем, многумина се надеваат дека ќе ги исполнат детали за новите услуги на компанијата. Apple TV + е еден од нив, а другиот е Apple Arcade

Apple Arcade е услуга за видео игри која, преку претплата од 4,99 евра месечно, ќе овозможи пристап до широк каталог на титули, без интегрирани набавки и без рекламирање. Овој нов предлог ќе биде достапен за iOS и macOS и tvOS.

Па, Гугл веќе знае дека подготвува нешто слично, но досега нема потврда. Но, веќе можеме да кажеме да, тоа Google Play Pass доаѓа Благодарение на самиот твит, компанијата го објави на својот официјален профил на Google Play.

Објавувањето на tweet hoyeste не е нешто ненамерно, Google ја знае важноста и опфатот што ќе се обезбеди за настанот на Apple. Затоа, искористете ја предноста да направите гужва, да привлечете внимание и дека компанијата за јаболка не прави наслови е важна.

Сепак, не се познати многу податоци или што всушност го нуди предлогот на Google. Според истекувањето цената ќе биде иста, 4,99 евра месечно, но каква игра ќе биде вклучена? Тоа е голема мистерија, бидејќи каталогот на игри за Android не е толку широк како iOS. Дури и ако работи да ги филтрира сите ранци во Play Store, има смисла за сите што играат редовно на терминалот со Android.

Исто така, со стадијата околу аголот, ова изгледа повеќе како движење за да понуди нешто слично и да изгледа како да заостануваат. Иако, како што рековме, со Стадија во близина е во можност да игра поинтензивни наслови од кој било екран поинтересен.

Одете на услуги за игри преку претплата

Со Apple Arcade, Google Play Pass и што ќе понудат или понудат важни компании како Мајкрософт, можеби ќе помислите дека нема место за повеќе актери, но тоа навистина не е така. GameClub е уште еден предлог што беше објавено, без многу детали, во март.

Позитивниот и интересен дел од оваа друга опција е што не се фокусира на една платформа, туку ќе ви овозможи да играте серија наслови на iOS и Android. Може да играте и без интернет врска, иако од време на време мора да потврдите дека сè уште имате активна претплата.

На кратко, со толку многу услуги за претплата може да се пожалиме за конечниот износ што треба да се плати доколку сакате да имате некои, но не и од опциите за слободно време што ќе бидат на пазарот. Ајде да видиме кој убедува повеќе корисници.