Google Play Pass: Еден вид Netflix за апликација

Google Play Pass: Semacam Netflix untuk aplikasi

Со Google Stadia, Google веќе сака да понуди услуга за претплата за игри. Сега Play Store исто така прифаќа модел на месечна исплата што ви овозможува пристап до стотици апликации.

Google Play Pass: A Art Netflix untuk Aplikasi Apple значи дека одредени игри на App Store се достапни за месечна претплата. Во апликацијата не треба да има реклами или можност за микро трансакции. Се чини дека слични планови ги следи Гугл, но тука понудата не е ограничена само на игри.

Претплатете се не само за игри

со Google Stadia го донесе Google да стане првата услуга за претплата, со тоа што се репродуцира на секој крајен уред за стриминг. Сега, исто така, Play Store треба да добие пристап до платен пристап. За да биде Play Pass, според снимките на слики од корисниците на AndroidPolice се очекува 4,99 долари месечно. За разлика од Apple Arcade, не само што има пристап до игри, туку стотици апликации од Play Store. Ова е тогаш бесплатно за употреба – нема такси за преземање, реклами или апликации за купување.

Засега, за жал, не е познат ниту избор или датум за почеток на услугите. Сликите на екранот во гел се навистина некои информации што мора да се земат, но сепак мора внимателно да се уживаат. До цената на официјалното соопштение, можностите и достапните апликации можат драстично да се променат. Според Google, Play Pass моментално е во фаза на тестирање. Неодамна објавивме продажба на мобилни игри на App Store и Google Play Store во милиони; Моделите за претплата може да бидат поевтини за некои коцкари.

Повеќе за: Google Play Store

Извор: Андроид полиција