Google Stadia ќе биде компатибилен со 18 од овие телефони, ексклузивноста заврши!

Google Stadia akan kompatibel dengan 18 ponsel ini, eksklusivitas sudah berakhir!

Платформата за игри Stadia обезбеди многу работи за кои може да се зборува, бидејќи го допре пазарот. Без сомнение, Google мора да продолжи да работи напорно за овој проект да биде навистина успешен. И овој пат, се открива дека Google Stadia ќе биде компатибилен со 18 од овие телефони, Ексклузивноста заврши!

Список на телефони што ќе бидат компатибилни со Google Stadia

Око Новиот каталог опфаќа само три марки: Asus, Razer и Samsung. Исто така, изненадувачки е што Гугл обезбеди поддршка за телефони на возраст од три Galaxy S8 и S8 +. Како што сте сигурни да сфатите, ова е интересна игра на G.Great. Погледнете го целиот список:

стадија телефон

 • Галакси С8
 • Галакси S8 +
 • Galaxy S8 е активен
 • Galaxy Note8
 • Галакси S9
 • Галакси S9 +
 • Галакси Нота9
 • Галакси S10
 • Галакси S10e
 • Галакси S10 +
 • Galaxy Note10
 • Galaxy Note10 +
 • Галакси С20
 • Галакси S20 +
 • Galaxy S20 Ultra
 • Razer телефон
 • Razer телефон 2
 • АСУС РОГ телефон
 • АСУС РОГ Телефон II

Разочарувачки затоа што не постои важен бренд како OnePlus. Исто така чудно е да се види вклучувањето на Razer, кој се чини дека не е посветен на производство на трет мобилен телефон. Ако имате друг телефон овде, имате неофицијален туторијал за да го заобиколите ова ограничување.

Сепак, Мобилната компатибилност на Самсунг јасно кажува дека Стадија направила чекор напред. Има многу корисници со овој паметен телефон низ целиот свет и наскоро ќе можете да пристапите до услугите за претплата за видео игри на Google cloud.

Ажурирање на Galaxy S9 и S9 + на Android 10

Око Во моментов можете да играте во Stadia преку Pixel 2, 3 и 4 телефони, Chromecast Ultra уреди или преку Интернет. Исто така, сè означува дека четврток веќе ќе биде компатибилен со телефоните што се појавуваат на оваа листа.

Иако еволуцијата на Google Stadia не беше брза, Оваа платформа со текот на времето оствари огромен раст. Сега е компатибилен со уште 18 уреди, е јасен доказ за посветеноста на Google да го направи овој проект.

Се разбира, компаниите сепак треба да поддржуваат други моќни брендови во универзумот Андроид. Но, што и да е, ние ќе ве информираме за сите случувања што се појавија во овој поглед.

И ти Кој мобилен телефон сметате дека не е на оваа листа?

Ресурси | Андроид полиција