Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземања на АПК)

Google Translate 6.5 membawa mode gelap yang jelek ke beberapa pengguna (Unduhan APK)

Многу од најпопуларните апликации на Гугл добија ажурирања во мрачен режим, но „Превод“ останува пообилен до сега. Тоа зависи од интерфејсот само со бело како оној за она што изгледа застарено, дизајн на материјали од прва генерација. Многу работи се движат во верзијата 6.5 од апликацијата, иако не би рекол дека одат во вистинската насока. Темниот режим почнува да се појавува за некои корисници, но навистина изгледа како работа во тек или најнискиот можен резултат.

Новиот мрачен режим е сив, па дури и сивата е многу лесна во многу случаи. Сината е насекаде, од досадни бледи бои до лентата со титули, до цианските бои за паѓачките јазици, и потемните бои за јазиците кои едвај можат да се читаат над сивата. Потоа, постои картичка за преводот во цврсто сина боја, што самостојно не изгледа лошо, но не одговара на другиот интерфејс.

Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземања на АПК) 1

Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземања на АПК) 2 Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземања на АПК) 3

Најмногу грозен екран е преведувачот на фраза и разговор. Бледо сиво и недостаток на контраст воопшто не помогнаа. Барем прилагодувањата се изводливи, за да ги проверите еднаш или двапати годишно.

Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземање на АПК) 4

Google Translate 6.5 носи грда темна режим кај некои корисници (преземања на АПК) 5 Google Translate 6.5 им носи грд мрачен режим кај некои корисници (преземање АПК) 6

Режимот Dark Translate официјално беше лансиран на iOS и се чини дека е многу похомоген таму. На Android, ова само ја активира страната на серверот за некои корисници откако ќе се ажурираат на v6.5.0. Можете да го повлечете од APK-огледалото и да видите дали се појавува за вас. Можеби сè уште се тестира, затоа е сè уште не е достапно за секого. Барем се надевам дека тоа е причината, затоа што во сегашните услови, режимот на светлина изгледа подобро.

Гугл преведувач

Гугл преведувач