GoPro Hero 8 Spec-sheet Surfaced Online и ќе биде објавен во септември

Gopro hero 8

GoPro Hero 8 е шпекулиран на Интернет со важни аспекти од листот за спецификации. Многу очекуваниот уред со камера се очекува да биде официјално лансиран овој месец (септември).

Како наследник на GoPro Hero 7, новото издание исто така ќе сними камера од 12 милиони пиксели за да го олесни снимањето на видео со 4K / 60fps и 1080p / 240fps. Од друга страна, чипсет на уредот ќе се справи со новиот процесор GP2. Ова ќе ги подобри перформансите против тресење и квалитетот на сликата.

Карактеристики на GoPro Hero 8:

Наспроти претходното издание, GoPro Hero 8 доаѓа со голема промена во надворешниот изглед. Што се однесува до дизајнот и бојата на GoPro Hero 8, тој ќе остане со истиот дизајн, големина и боја (Црна) од неговиот наследник.

Најголемата промена е инсталацијата на долната страна на собата. Кога не ви треба, можете удобно да го преклопите.

Исто така, за да се подобри употребливоста на уредот, нема потреба од рамка за извршување на задачите. Конечно, капакот е преместен на десната страна на трупот, каде што е инсталирана мемориската картичка.

Кога зборуваме за додатоци, GoPro Hero 8 се состои од нова додаток куќа со модерен интерфејс на врвот, како и на страната. Ова помага да се поврзе квалитетот на звукот на снимањето.

Покрај тоа, серија нови додатоци вклучуваат мали LED светилки со 10 држачи на LED ламби. Исто така, тој има и лебдечки комплет познат како Floaty. Понатаму, ова исто така вклучува подобра заштита од судир и заштита од удари.

Уредникот на Xiaomi Today препорачува:

  1. Камерата DJI OSMO Mobile 4K сега е достапна за само 299,19 долари
  2. Xiaomi Fimi X8 сега е достапен со само 399 долари