Grammarly Keyboard Update додава синоними за да може да звучи попаметно

Grammarly Keyboard Update agrega sinónimos para que suene más inteligente 1

Ажурирањето на граматичката тастатура додава синоними за да бидете звук попаметен 1Ако пишувате многу, тогаш можеби сте запознаени со софтвер наречен Grammarly, кој е услуга што ви овозможува да ја проверите вашата граматика како што пишувате. Постои како наставка за прелистувач и постои и како трета страна за тастатура за iOS и Android уреди. Ако го користите последно, можеби вреди да се одјавите неодамнешно ажурирање на апликација.

Ова е затоа што во најновото ажурирање на апликацијата Grammarly тастатура за iOS и Android, програмерите дадоа синонимни предлози за апликацијата. За оние непознати, синонимите се во основа зборови кои имаат скоро идентични значења едни на други. Тие се користат да се создаде одредена разновидност во пишувањето за да се овозможи да тече непречено, наместо да се користи истиот збор одново и одново.

Со воведување на предлози за синоним во нивната апликација на тастатурата, корисниците сега ќе можат да ги заменат зборовите што ги пишуваат со различни зборови ако сакаат да ги променат работите. Може да се користи кога пишувате документ на вашиот телефон и сакате тој да звучи интересно. Не сме сигурни колку ќе биде корисно за пораки, што е генерално прилично основно и симплистично, но опцијата е таму доколку сакате да ја користите.

Ажурирањето веќе треба да биде во живо, па продолжете на Продавница за апликации IOS или Google Play ако сакате да ги погледнете

Поднесено во Прочитајте повеќе за и. Извор: 9to5google