GreedFall е итеративен развој на производ, а не трошка

Greedfall Beginners Tips and Tricks Guide

Културната култура се шири како карцином во индустријата за игри. Компании како EA, 2K Games, Rockstar, многу други производители на видео игри ААА користат трошка за навремено објавување игри. Во меѓувреме, програмерите ја жртвуваат рамнотежата помеѓу работата и личниот живот. Гледајќи го неодамнешното издание на GreedFall, тешко е да се разбере колку е вложен напор во овој проект.

Но, тимот на пајакот користи повторувачки, организиран дизајн за развој за да создаде огромен RPG со отворен свет. Чајот гарантира дека тие ја минимизираат кризата. Целиот процес е дизајниран да им помогне на програмерите да одржат добар баланс помеѓу работата и личниот живот.

Говорејќи со Segmentnext, пајаците споделија увид за тоа како тие го развиле GreedFall.

Сè уште имаме рокови за време на развојот, но работиме на многу итеративен начин. Повеќето луѓе не го сакаат пајакот – она ​​што е многу важно за нас е дека луѓето имаат голема рамнотежа помеѓу личниот и работниот живот. Ако сте независен развивач, ние сè уште имаме обврски во врска со нашиот распоред и издавач, Focus Home Interactive.

Повеќето од времето кога решивме да го продолжиме времето за развој за да направиме подобра игра, е дискусија помеѓу нашиот издавач и нас. Главно избравме да го продолжиме времето на развој во GreedFall, наместо да се намалиме некои содржини, и ова е можност да можеме да постапиме вака. Одбравме да работиме подлабоко на полирање и да се приближиме кон балансирање во последните месеци, со многу плејстести, па дури и со мала затворена бета верзија за да можеме да ја подобриме играта колку што можеме (и продолжените периоди за дебагирање предизвикуваат играта да биде голема)

GreedFall во моментов е 77 во Метакритик и е една од трендовните игри на Steam. Ова е игра што ја пополнува празнината што ја остави најновиот RPW BioWare и се надевам, пајаците можат да продолжат да прават неверојатни RPG.