Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики – “Кога аркадна стрелач станува непријателски”

Gunslugs: melepaskan Rogue Tactics - "Ketika seorang penembak arcade menjadi nakal" 1

Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики -

Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики -

Gunslugs: надминување на непријателските тактики -

Колку сакаме нашите омилени развивачи да притиснат нешто? О, секако, сите велиме дека сакаме мобилни игри што се попристојни, поавантуристички, подлабоки.

Но, дали сме навистина? Или уште поважно, колку чини?

Gunslugs: Rogue tactics е превземено од два многу платформи за забавно дејствување кои одземаат задоволство и незнаење однапред. Пробајте го ова, обидете се да ја туркате формулата напред и понатаму да продолжите со процесот.

Лукав арамија

Како да, Gunslugs: Rogue Tactics ве тера да го сторите истото како порано – да трчате од лево кон десно насилници за стрелање. Понекогаш ќе најдете згради да невреме, каде што можете да саботирате предмети и да пукате повеќе силеџии.

Но Gunslugs: Rogue Tactics фрла многу дополнителни работи што треба да се направат. Можете да започнете секоја тишина, да искористиш непријатели пред да ги прободеш во грб и да издадеш безбедносен систем.

Gunslugs: надминување на непријателските тактики -

Ова е добро за теоријата, но системот на скришум се чувствува незгодно и нејасно и секогаш завршувате со зачувано меморандумско мемо – или, поверојатно, со користење на оружјето.

Оваа игра е полна со идеи. Овие непријателски елементи одржуваат сè свежи, додека постојано се менуваат мисиите за да се започне – вреди терминал, сечење на контејнерите за испорака надолу – и список на знаци што може да се репродуцираат за да се отвори.

Бавен метал

Она што навистина ја уништува играта е контролата. Има премногу копчиња: пет акции во споредба со претходните две игри, покрај лансираното копче за режија.

Во брза аркадна игра како оваа, не функционира. Се чувствувам како постојано недостасува или неправилно го поддржувам копчето и гледам надолу за да добијам позиција.

Gunslugs: надминување на непријателските тактики -

Постои можност за промена на големината и репозиционирање на овие копчиња, но никогаш не сум бил во можност да обезбедам природно и инстинктивно. Сè се чувствува, да, бавно.

За жал, Gunslugs: Rogue Tactics не помина како што треба. Напредокот се чувствува премногу непријатен и вкочанет кога неговиот непосреден претходник веднаш го задоволува.

Иако има повеќе амбиции и потенцијал од бакнеж од неговиот претходник, воопшто не е пријатно.

Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики – “Кога аркадна стрелач станува непријателски”

5 (100%) 1 изберете

Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики – “Кога аркадна стрелач станува непријателски”

5 (100%) 1 изберете

Gunslugs: ослободување на Нечесните тактики – “Кога аркадна стрелач станува непријателски”

5 (100%) 1 изберете